De 1/2 finale

  -   HRC 1
gewonnen halve finale selectie 23 24
Ons eerste staat weer in de finale! We gaan naar Amsterdam

Nog steeds giert de adrenaline deur mijn lijf; holy moly!!!!

In groten getale hadden de supporters van de HRC en van de RRC zich gemeld aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan voor de ½ finale voor het landskampioenschap.


De sponsorcie had zich zonder meer weer bijzonder uitgesloofd om onze sponsoren te verwennen. Het terras zag er pico bello aangekleed uit en aan mooie wijnen en borrelplaten geen gebrek en – niet onbelangrijk – een fantastische en opgewonden sfeer. Een schitterend staaltje gastvrijheid; dank.

Maar waar het allemaal omdraaide was natuurlijk de wedstrijd: HRC vs. RRC, de ½ finale van het landskampioenschap. Wie gaat er naar de laatste ronde; de door beide teams zeer begeerde Ereklasse finale, zaterdag 25 mei in het Nationaal Rugby Stadion te Amsterdam  KICK OFF 13u00

De onderlinge wedstrijden tijdens de competitie hadden al aangetoond dat er niet veel krachtsverschil was tussen beide partijen, wat inhield dat beide teams zich tot het uiterste zouden moeten inzetten voor de overwinning. En dat deden ze.

“Onze” jongens gingen voortvarend uit de startblokken en voerden van meet af aan druk uit op de verdediging van de tegenstander die alle zeilen moest bijzetten om score te voorkomen. Dat laatste lukte RRC niet en in de 6de en 10de minuut wist Björn Dolman 2 toegekende penalty kicks te verzilveren. In de 21ste minuut was het Victor Huurman die de score verhoogde: een collectieve push over try uit een line-out: 11 – 0. Lekkâh.

Een paar minuten later wist echter ook RRC het scorebord in beweging te krijgen met een penalty 13 – 3.

HRC bleef alert zoeken naar een opening in de defensie van de tegenpartij en het was Olly White die daarin een gaatje wist te slaan en een gezamenlijke actie met een try wist te bekronen. Met de conversie wist Dolman ook raad: 18 – 3.

In de resterende 13 minuten van de 1ste helft kreeg RRC echter steeds meer grip op het spel. Dat leidde tot 2 penalty’s en zo stond het bij de rust 18 – 9 in het voordeel van de HRC.

Dat had ook 18 – 16 kunnen zijn, want Rotjeknor zag een try onder de palen afgekeurd worden door de zeer goed leidende scheidsrechter.

Nog 40 minuten. “Kom op de hâgh ga d’r voor”. Maar dat dacht Rotterdam ook en na 6 minuten in de 2de helft waren zíj het die de score opende met een flitsende aanval + conversie 18 -16.

Enkele minuten later was het weer Victor Huurman die wist te scoren voor de HRC. Helaas geen conversie, maar wel een iets ruimere voorsprong 23 – 16.

Rotterdam wist echter niet van wijken en herpakte zich ter degen wat leidde in 56ste minuut tot een penalty en in de 69ste minuut tot een mooie try + conversie en zo keken we tegen een 23 – 26 achterstand aan: “what the heck!!!”

Nog 10 minuten te gaan. Mijn hart ging te keer als een hamer; wat spannend!!! “Come on the Hague” klonk het uit de kelen van de HRC supporters.

Met nog enkele minuten te gaan rechten onze jongens nog eenmaal hullie rug en na talloze beuken op de verdediging van RRC was het Olly White die voor de HRC de – wat later bleek winnende – try te scoren onder de palen + conversie 30 – 26.

De laatste 3 minuten verdedigde Hague de wedstrijd rustig uit en bij het laatste fluitje was er een ontlading van jewelste.

We hebben het gehaald: DE FINALE.

Het was een ontzettende spannende wedstrijd en je hebt een goede tegenstander nodig om zoiets op de mat te leggen. RRC deed dat met verve.

De tegenstander volgende week ZATERDAG 25 Mei KICK OFF 13u00 te Amsterdam in het Nationaal Rugby Centrum is RC ‘t Gooi de tegenstander. Zij wisten RC Eemland te verslaan met 5-18 in Eemland! knap hoor. Dat wordt wederom kei en keihard bikkelen, maar……………ut is mogelijk. “Come on the Hague.”

De clubleiding gaat bussen organiseren zodat het voor iedereen mogelijk is in Amsterdam aanwezig te zijn.

Houd de website in de gaten en reageer massaal! Spannend. Come on the Hague.

Rest mij nog te schrijven dat onze Colts Nederlands kampioen sevens zijn geworden. Well done boyz: de clubkleuren goed hooggehouden.

Bijna alle foto’s bij dit artikel (ze zijn herkenbaar door de naamsvermelding) zijn van Frank van Leeuwen van Sportsnap. Op de website van Sportsnap.nl vind je zijn hele rapportage van deze memorabele wedstrijd.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement