Cubs op zaterdag

-   Cubs
Wedstrijdverslagen HRC Cubs zaterdag 10 okotber 2020

Twee teams speelden uit en twee thuis (hemelsbreed tweehonderd kilometer van elkaar verwijderd) op een best wel mooie zaterdag. Dat was wel weer zonder ouders langs de lijn….Hoe moeilijk het ook is.

Cubs Geel spelend in de Cup poule:
Uit tegen The Dukes! Dat is meestal wel een pittig wedstrijdje. We onderschatten ze zeker niet, ondanks dat we eerder tegen ze speelden op een oefen toernooi nbij ’t Gooi en toen met de winst naar huis gingen. Hier sonden de ouders volop en legaal langs de lijn, want het veld ligt aan de openbare weg. Je kijkt mooi uit over het veld en cateraars Dorinda en Merijn deden dan ook goede zaken in Den Bosch (zie het plaatje bij dit verslag).
Dan de wedstrijd. Verrassend genoeg stond er bijna een nieuw team opgesteld bij de thuisclub….Hoe doen die Dukes dat? Met een vroege try maakte HRC gelijk duidelijk waar ze voor kwamen. Het solide spelend Geel  bleek ook het nieuwe Dukes team de baas te zijn, maar een knokkel op je neus is wel een teken dat er frustraties optreden bij de tegenstander. Er valt nog veel te verbeteren, aldus een tevreden coach, maar met uitstekend spel werd ook deze tegenstander verschalkt. Eindstand 19-55.

Cubs Blauw spelend in de Bowl-A poule:
Blauw ontving Amsterdam. AAC….Oei dit zijn grote gasten!
De warming-up startte niet op tijd en de focus ontbrak. De trainers hadden de handen vol, maar gelukkig konden ze door de warming up goed afsluiten met wat fysieke oefeningen.
Het team van Amsterdam dwong ontzag af met lengte en gewicht. Of het daar aan lag of aan de warming up, is onduidelijk, maar Blauw begon gefocust en stond als team te spelen. Snelle handjes, goede keuzes tussen spelen en lopen, goed support. Het zag er allemaal erg leuk uit. Resultaat was dik verdiende, dikke winst: de wedstrijd 62-5 en weer een zegen op zak.

Cubs Rood spelend inde Bowl-B poule:
Rood speelde zaterdagochtend in een zonovergoten Doetinchem. De WiWa’s werden gevreesd na hun overwinning van 0-90 vorige week op de Maastrichtse dus was de afspraak was om AAN te staan vanaf seconde 1.
Die afspraak werd nagekomen: Rood stond al snel op 2 try’s voorsprong inclusief weer een prachtige conversie vanaf de zijlijn door Mitch (nice !)
Het aanvallen en doorbreken van de lijn was het grootste leerpunt en dat is goed gelukt. Ook het IN contact lopen en de bal verdedigen ging stukken beter dan vorige week.
Valkuil bleek wel onze boys zich na een tijdje veilig waanden, waardoor de ene na de andere tegenstander door onze lijn wist te breken, met uiteindelijk ook een try tegen.
Gelukkig herpakten ze zich en eindigde de wedstrijd in 12-42.

Cubs Groen spelend in de Shield-C poule:
Thuis tegen de Waterweg Warriors East. Het team miste de focus om een goede warming up te doen ter voorbereiding op de wedstrijd. Daardoor kende dit potje een rommelige start. Dat neemt niet weg dat de wedstrijd best gelijk op ging, maar met wat meer collectieve (Haagse) inzet had er bij rust een andere stand op de borden had kunnen staan. In de tweede helft werd er beter gespeeld en hield Groen stand tegen de bezoekers. Nu ging de vermoeidheid echter parten spelen en de teamleden op de bank hadden ook de puf niet meer; oei mannen, dat kan echt niet hoor! De uitslag 0-32.

Op naar de trainingen (wij mogen gewoon) van dinsdag en donderdag! Door de competitiestop van 4 weken zullen we creatief onderlinge wedstrijdjes gaan inplannen, want gelukkig kunnen en mogen we wel tegen elkaar ballen! Zaterdagen dus nog gewoon vrij houden!

De hoofdtrainer.