Cubs in Haarlem

  -   Cubs
cubs geel

Haarlem is de locatie van de laatste wedstrijd in de reguliere competitie voor Cubs Team Geel. Beide teams zijn het hele seizoen al aan elkaar gewaagd. Haarlem is voor HRC steeds een taaie tegenstander, vooral als ze het thuisvoordeel hebben. Dat de inzet van de wedstrijd deze zaterdag neerkomt op wie het thuisvoordeel in de komende kruisfinale krijgt, maakt het extra spannend. De stevige wind die over het Haarlemse veld waait, zorgt voor nóg meer uitdaging.

Fris en gretig begint HRC aan de wedstrijd. Maar het Haarlemse team is niet minder gretig. Dit leidt tot fraaie staaltjes verdediging aan beide kanten. Pas ver in de eerste helft wordt er voor het eerst gescoord, als het thuisteam een penalty heel slim tussen de palen weet te schoppen. Na de rust vergroot Haarlem de marge, met een zwaarbevochten try.

Het lijkt een lastige opgave voor HRC om door de Haarlemse verdediging heen te breken. Door goed als team te blijven spelen scoren de Haagse Cubs dan toch hun eerste try. Als er zich vervolgens een langdurig duel vlakbij de Haarlemse try lijn ontspint, wordt het een ware thriller. Gaat HRC dit nog redden?

Het antwoord komt slechts één minuut voor het einde van de speeltijd. Met een verlossende try neemt HRC voor het eerst de leiding. Deze voorsprong geeft het team niet meer uit handen. Het eindsignaal wordt met luid Haags gejuich begroet, zowel in het veld als langs de lijn. Met deze 8 – 10 overwinning eindigt Team Geel als tweede in de Cubs Cup competitie, en mogen ze de nummer drie hosten.

Thuisvoordeel voor HRC! Komende zaterdag 1 april staat Team Geel op ons eigen Haagse veld in de kruisfinale, weer tegen Haarlem. Inzet is een plek in de Cup finale. Kom ze aanmoedigen bij deze belangrijke, hopelijk voorlaatste wedstrijd, ze spelen thuis!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement