Corona-update 13-10-2020

  -   Nieuws
Weer een persconferentie, weer maatregelen en dus weer een update.

Op de persconferentie van 13 oktober jl. zijn er weer nieuwe Corona maatregelen bekendgemaakt. Waar het sporten zelf eerder nog buiten schot bleef, zijn nu wel maatregelen genomen die de sport direct raken, zie daarover ook het bericht van het Bestuur

Vanzelfsprekend wachten we de precieze invulling door NOC*NSF en Rugby Nederland af, maar in hoofdlijn zijn de maatregelen nu al wel duidelijk, en geldt minimaal voor de komende vier weken: 

  • alle georganiseerde competities (senioren en jeugd) worden stilgelegd; 
  • de jeugd (tot en met 18 jaar) mag trainen met contact en 
  • de senioren mogen niet meer trainen m.u.v. individuele trainingen (4 personen maximaal op 1,5 meter)

Deze maatregelen komen bovenop de al eerder afgekondigde maatregelen zoals de sluiting van het clubhuis en het weren van toeschouwers op het terrein. 

Voor de jeugd gaan de trainingen dus vooralsnog door zoals we dat gewend zijn. Daarnaast willen we op de zaterdagen een programma voor de jeugd proberen aan te bieden. De gedachte daar achter is dat we de jeugd zoveel mogelijk ‘wat te doen’/’een uitlaatklep’ willen geven. Dit zal in de vorm van extra training en/of onderlinge wedstrijden zijn. Meer informatie volgt via de gebruikelijke kanalen. 

Wat betreft deelname, we kunnen niet genoeg benadrukken dat iedereen vrij is een eigen afweging in te maken. Dat geldt jeugdspelers en hun trainers. Accepteer en respecteer elkaars keuze. Het zijn lastige tijden, we hopen op medewerking en begrip van en naar iedereen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement