Condoleance

  -   Nieuws
Leo vban Herwijnen
Leo van Herwijnen is overleden

Vorig jaar verloor HRC met Robbert van der Ven en Jus van Doorn een tweetal mannen die van grote waarde waren voor onze club, de bond en voor het rugby in Nederland. En dit jaar is nog maar net begonnen, als ons het droevige nieuws bereikt dat een andere man van formaat – Leo van Herwijnen – op 15 januari jl., na een kort ziekbed, is overleden.

De heer van Herwijnen was weliswaar nooit direct aan HRC verbonden, maar hij heeft voor het rugby in Nederland, voor Rugby Nederland en voor diverse clubs ontzettend veel betekend. Dat blijkt onder andere uit zijn indrukwekkende erelijst waarop – naast de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau – de Médailles de bronze, d’argent en d’or van Rugby Europe, het erelidsmaatschap en het lidmaatschap van verdienste van de Nederlands Rugby Bond en erelidmaatschappen c.q. lidmaatschappen van verdiensten van R.C. Eemland, R.C. The Big Stones, R.C. Drachten, de Doetichemse R.C. Wild Rovers en R.C. The Bassets prijken. Ook ontving Leo van Herwijnen de Prestatie Pul van R.C. Hilversum en – niet te vergeten – richtte hij de Leo van Herwijnen Rugby Foundation op om de historie, tradities en waarden van het rugby te bewaren en toegankelijk te houden voor de toekomst.

Een groot verlies voor onze mooie sport. HRC wenst alle nabestaanden, familie, vrienden en de clubs die Leo van Herwijnen extra na aan het hart lagen, heel veel sterkte toe.

Foto credits: rugby-shots.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement