Rugby Mum: slagveld

-   Column
rugby mum - spullen
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Mijn idee van een rugby-uitrusting beperkte zich in het begin tot een (stevig) paar boots, een goede mondbeschermer, een lekker zittende scrum cap en zijn clubtenue. Verder geen fratsen.

Dat is al met al best in een bescheiden hoekje van het huis op te slaan. Toch? Zelfs als daar nog een paar ballen en een kicking tee bij gepropt zouden moeten worden.

Toen werd vaderlief vrijwilliger en lagen er plots ook een set bidons (of 2), een heel net vol met ballen, een tackle bag (of 2), een berg hesjes, een collectie vlaggen en paaltjes en een giga EHBO-koffer (ik verdring maar even waarvoor die nodig zou kunnen zijn) in de gang. En omdat mijn mannen graag als laatste het veld verlaten, nemen ze en passant (“want dat is toch aardig”) ook gevonden voorwerpen mee naar huis….

Ik gok dat je je een voorstelling kan maken van de volledig ontplofte gang bij ons thuis. Als je je daarbij ook nog bedenkt dat netjes stapelen niet in het systeem van mijn heren lijkt te zitten dan kom je zo langzamerhand in de buurt van het permanente slagveld dat zich hier direct achter de voordeur uitstrekt. Ach, het blijft een geweldige sport!

Wees voorzichtig en tackle hard,
Mum