Column Rugby Mum: Gevaarlijk jurkje

  -   Column
Mum pose
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Ik heb één jurkje van een bekende ontwerper. De laatste keer dat ik het aan had, was ik samen met een, bijna pensioengerechtigde, collega op zo’n grachtengordel-feestje. In zijn jonge jaren was hij een scrum-half om rekening mee te houden. Nog steeds herken je bepaalde karaktertrekken: klein, energiek, rap van tong en soms wat (te) opvliegend….

Enfin, wij stonden te socializen toen ik uit mijn ooghoek die ontwerper zag binnenschuiven. In het voorbijgaand gleed zijn arm om mijn middel terwijl hij “heerlijk jurkje” in mijn oor lispelde. Mijn collega had geen idee wie er voorbijliep. In zijn beleving was dit een vreemde die zijn collega betastte. Voor het alarmsignaal mijn hersens had bereikt, was de scrum-half ontketend en richting ontwerper gedoken. Gelukkig was ik pas halverwege mijn eerste glas bubbels. Ik wist erger te voorkomen door er uit te persen “niet zo snel, laat me je nog even voorstellen aan mijn collega, jullie kennen elkaar geloof ik nog niet….”. Het vuur doofde, de scrum-half verdween en werd weer keurige oude heer. Alleen hij en ik weten waaraan die ontwerper op het nippertje is ontsnapt.

Wees voorzichtig en tackle hard
Mum #metoo 😉

Deel dit artikel:    
 
 
© 2021 Haagsche Rugby Club