Rugby Mum: All in the family

  -   Column
Rugby Mum - all in the family
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

De Van der Loosjes, die van Eman, de families Pietersen en May, de Hegies, de mannen Peijs. Als je ons (schitterende) lustrumboek er op naslaat kom je er zo nog wel een paar tegen….

Bij sommige families lijkt het alsof er – soms al generaties lang – ovale ballen in plaats van bloed door de aderen stroomt. Jaloersmakend vind ik dat soms. Bij ons thuis is ligt dat duidelijk anders. Wij zijn toch types die meer de indruk wekken tere boekenwurmpjes te zijn, dan robuust rugby-materiaal. Met uitzondering van onze “tank” dan. Hij is inmiddels uitgegroeid en opgeleid tot een heel behoorlijke speler – en daar zijn we best trots op – maar hij lijkt daardoor soms ook wel beetje een koekoeksjong. En begrijpen doen we hem en zijn sport niet altijd. Dat zorgt soms voor frustraties, onbegrip en verhitte discussies, waarbij de tere tak van de familie het in de regel aflegt tegen de tacklemacht van zoonlief.

Gelukkig kunnen we goed relativeren; daar waar rugby “all in de family” is, zal het er ook wel niet altijd zachtzinnig aan toe gaan, toch? En uiteindelijk maken we allemaal deel uit van dezelfde grote HRC-rugby-familie!

Wees voorzichting en tackle hard!

Liefs,
Mum

NB, het HRC lustrumboek is voor €12,50 te koop in het winkeltje en achter de bar!

Deel dit artikel:    
Duurzaam Clubhuis

Ons clubhuis

Het clubhuis heeft een duurzame karakter. Op het dak liggen 234 zonnepanelen en de warmte binnen wordt geleverd via panelen aan het plafond die stralingswarmte afgeven.

Lees meer
 
 
© 2022 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement