Colts trappen het seizoen af

  -   Colts
Ralph Simonis Cup
Colts actief op 2 van de 3 HRD dagen

Op de eerste dag van de HRD – vrijdag – nam een samengesteld team van voornamelijk de eerste jaar Colts (inclusief nieuw op HRC instromende spelers) het op tegen een afvaardiging van Rugby Club Amstelveen.

Zaterdag was het Colt team samengesteld uit grotendeels tweede jaars in een toernooi tegen drie (Rotterdam, Delft en Leiden) studenten teams.

De aanwezige HRC Colts lieten zich op beide dagen van hun beste kant zien. De vanuit de poriën naar rugby ruikende trainings- en begeleidingsstaf had duidelijk al vooruitgang geboekt over de afgelopen weken met weliswaar off season, maar o zo fijne en belangrijke trainingen. 

De sessies op het kunstgrasveld, dat tijdens de extreme warmte werd “omgedoopt” tot de Haagse toendra, hadden weleens het gevoel gegeven dat er voor de Marathon des Sables werd getraind, maar door deze arbeid vooraf kon er, ondanks de prilheid van het seizoen, al een mix van kracht en snelheid worden gepresenteerd en werd het risico op blessures beperkt. De technische begeleiding kreeg op beide Haagsche Rugby Dagen bovendien de kans om een aantal spelers wat beter in wedstrijdsituaties te beoordelen.

Kortom, het waren fijne dagen en de spelvreugde spatte bij velen bijkans van het veld af. 

Vrijdag avond vriendschappelijk tegen RC Amstelveen was gewoon een leuk om te kijken. Een zeer sportief treffen waarbij het samengestelde HRC Colt team nog wel wat aan elkaar moest wennen. De snelheid in het spel was bij fases goed te noemen. HRC drukte wel wat tries maar kon de wedstrijd helaas niet winnend afsluiten. 

Zaterdag ochtend begon iets later dan gepland omdat er schijnbaar wat studenten de 10.30 uur aanvangstijd met iets meer ruimte in de agenda hadden genoteerd.

De eerste wedstrijd tegen de studenten van Rotterdam verliep zeer voortvarend voor de HRC Colts. Het verzet werd snel gebroken en try na try werd achter de lijn gedrukt. De studenten gaven echter niet en werd er goed weerstand geboden, maar dat was onvoldoende om onze Colts de baas te worden. Resultaat van die wedstrijd was geen try tegen en wel veel voor. 

De tweede wedstrijd tegen de studenten van Delft was spannender. Bij halftime stond er 1 try in het voordeel van de HRC Colts op het bord. In het tweede deel kwamen de studenten ondanks fel verdedigend werk van HRC gelijk en werd het zo waar nog even spannend. Maar de rug werd gestrekt, de tackles scherper gemaakt en in de loopacties leek er ook nog een tandje bij gezet te kunnen worden. Ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten. 

Helaas ging na wat overleg de derde en als  laatste geplande wedstrijd niet door. Jammer, want onze Colts kregen er gedurende de dag duidelijk meer en meer zin in.

De mooie resultaten hadden natuurlijk tot gevolg dat onze Colts de Ralph Simonis Cup in Den Haag hielden. Een eerste mooie prijs in een – naar wordt gehoopt – mooi en sportief seizoen 2022/2023. Onze Colts weten (drie jaar ongeslagen) dat de lat hoog ligt en lijken klaar voor de uitdaging.

In ieder geval waren zowel de vrijdag als zaterdag na al de trainingen van afgelopen weken een mooie stap voor zowel de spelers als de trainings- en begeleidings-staf. Een aantal eerste jaar Colts kon wennen aan de gemaakte overstap, een aantal nieuwelingen kon wennen aan de ploeggenoten en de tweede jaars konden wennen aan hun meer dragende functioneren. Het smaakte allemaal naar meer. 

Dus vrolijk gestemd op naar de komende trainingen en komende zaterdag met een Colt afvaardiging naar het mooie Road to Liberation toernooi in Arnhem. 

Uw schrijvende rugby ouder(e)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement