Colts “interlands”

  -   Colts
Colts tekst
HRC Colts 4 Nations in Den Bosch

Dit nieuwe rugby initiatief smaakt zeker naar meer. Want om tegen clubs uit het buitenland te spelen, waar normaliter nooit tegen wordt gespeeld, daar is nog nooit iemand slechter van geworden. 

En de gastheer the Dukes, (beetje verwend door ons aller Anja met een echte Haagsche Kakker) had er oprecht een leuk rugby feest van gemaakt. 

Daarom dank voor de uitstekende organisatie Dave en dit uiteraard ook voor de rest van je vrijwilligers crew.  

Maar terug naar HRC. De Colts waren toch ietwat gehavend afgereisd. We zaten (wederom dit seizoen) wat krap in de voorwaartsen. Dat gegeven deed bij het zien van het fysiek van de eerste tegenstander Tatra het ergste vermoeden over wat voor een wedstrijd het zou worden.

Tel daarbij op dat het Colt team van the Dukes (waar we dit seizoen nog niet van hebben kunnen winnen) eerder op de ochtend van deze tegenstander had verloren, en de pre wedstrijd spanning langs het lijntje liep met het verstrijken naar de kick off tijd op. 

In plaats van 1 voor de wedstrijd plasje van de meegereisde oudere harde kern waren er daarom dit keer een paar meer nodig. 

Maar onze Colts hadden er duidelijk maling aan. Want wat hebben de Colts lekker gespeeld. De beuk er in als het moest en versnellen waar het kon. De colt train was on fire. 

De Tjechische opponent Tatra kon daar vandaag weinig tegenover stellen. Ondanks de naar wij aannemen luide toejuichingen / aansporingen vanaf de kant.

Zeker weten deed uw scribent dat niet want er was geen meelopende ondertiteling. 

Maar na de 2x 20 speelminuten werd de zwaarbevochten overwinning met 1 try en een keurig gekickte benutte conversie uit het vuur gesleept. 

Daarna even pauze zodat er kon worden toegewerkt naar de tweede 2x 20 minuten wedstrijd van de dag tegen Frankfurt. Die werd op verzoek van de Duitsers ingekort naar 2×15 minuten. Dat was strategisch natuurlijk want dan kwamen de Duitsers eerder bij de laatste minuut. En die is in het wedstrijden tegen Duitsers berucht. 

Ik weet ook niet of het door de grote Franfurter worsten komt maar net als bij de eerste tegenstander was het zelfs voor iemand met een min 5 zicht duidelijk dat we het wederom van slim spelen moesten hebben. Er liepen erbij met benen als Duitse boomstammen. 

En dat goed, snel en slim spelen deden onze Colts. Beetje ogen knipperen en twee tries en 1 conversie in het voordeel van HRC. Daarna werd het wat rommelig. De discipline leek wat af te zwakken. Een tegentry tot gevolg. Het gerucht ging langs de kant dat de boys er zelf nog een wedstrijd van wilde maken. Maar nog een keer werd de rug gestrekt, de borst vooruit en met snel lijnspel werd met nog een try de overwinning veilig gesteld.

Al met al twee mooie overwinningen. De belangrijke maand maart begint derhalve goed. Nu keihard blijven werken tijdens de trainingen om naar de laatste competitie wedstrijden en hopelijk de finales van de competitie toe te werken. 

Komende zaterdag thuis in het Haagsche theater tegen Eemland. Komt allen. 

Uw in ieder geval voor vandaag uitgeplaste rugby ouder(e)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement