Colts Corona Cup/Plate

  -   Colts
Colts 2 Corona Plate
Wedstrijdverslag Colts Corona Cup/Plate toernooi zondag 13 juni

Waar ons eerste team het seizoen nog een beetje glas geeft door alsnog aan te sluiten in de Voorjaarscompetitie en 6 van de 10 wedstrijden mee te pakken, “redden” onze Colts hun seizoen door afgelopen zondag bij het Gooi om de Corona Cup/Plate te strijden.

Colts 1 was natuurlijk de team to beat; vorig jaar niet tot kampioen gekroond, maar oppermachtig en ook dit jaar werd er aan het begin van het seizoen (toen de competitie toch hoopvol van start ging) een duidelijk visitekaartje afgegeven. In de Cup poule werd er aan getreden tegen achtereenvolgens Dukes, RCC United (een cluster van Rotterdam, Delft en Voorburg) en tenslotte tegen de gastheren van de Gooise RC. En alle drie die teams wilden een ding heel erg graag: winnen van HRC.

In de wedstrijd tegen The Dukes was duidelijk te zien dat er wel getraind was, maar dat wedstrijdritme hebben toch andere koek is. Het was wat “rusty”. Desondanks werd er wel gewonnen. Tegen het gelegenheidsteam van RCC ging het wat makkelijker en tegen Gooi werd – bijna als van ouds – op het scherpst van de snede een finale gespeeld en gewonnen. Colts 1 mag zich dit jaar dus weer geen kampioen, maar wel Corona Cup houder noemen.

Colts 2 speelde een wedstrijd meer en trad in de Plate Poule tegen teams van ‘t Gooi, DIOK, The Dukes en Delft. Het team werd overigens met een flinke injectie Junioren aangevuld. De eerste twee potten tegen ‘t Gooi en DIOK werden gewonnen. De derde wedstrijd was tegen Dukes. Beiden teams stonden op dat moment eerste, dus er stond wat op het spel. Het was een zware pot en ze hielden elkaar in evenwicht (gelijkspel). Alles hing toen op de laatste wedstrijd tegen de Delftse RC. De druk en de onvermijdelijke vermoeidheid na 3 wedstrijden redelijk kort op elkaar, speelde wellicht een rol, want ook deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijk spel en dus greep het team net naast de Corona Plate. Maar een mooie 2e plek en de fair play award konden wel mee retour naar Den Haag.

Moe gestreden, gebronsd en vol goede moed voor volgend jaar nu op naar de seizoensafsluiting.

En tenslotte natuurlijk (nogmaals) een wordt van dank aan RC ‘t Gooi die met het organiseren van dit toernooi dit wat verloren seizoen toch nog wat glans gaf voor een hele lichting Colts (en aankomende Colts).

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement