Clubhuis officieel geopend!

Vrijdagavond rond 18:00 is ons clubhuis officieel geopend. Door de Master of Ceremony Toon Boersma werden alle sprekers professioneel aangekondigd.

Als eerste bood Johan Baas namens alle senior leden een kop van een Steenbok aan die een mooi plekje in ons clubhuis zal krijgen.

Diverse sprekers volgden, allen met mooie woorden over ons spectaculair mooie clubhuis waar vanzelfsprekend heel veel dank verschuldigd is aan met name de Bouwcommissie, Niek van der Schatte Olivier, Michiel Magis en Joris van den Broek. Maar vanzelfsprekend ook iedereen die vele uren in de bouw van het clubhuis heeft gestoken!

Wouter van Beek (B&B Healthcare) gaf aan dat de fitness op HRC niet alleen bedoeld is voor zijn eigen klanten, maar dat er juist ook uren beschikbaar zullen zijn voor hen die een band hebben met HRC; leden, ouders van leden, maar ook buurtgenoten. En natuurlijk ook dat onze spelers nóg sterker zullen gaan worden.

De voorzitter van DIOK, Cees Ahsmann bekrachtigde de speciale band tussen onze beide clubs. Zoals hij aangaf, ‘zonder HRC was er geen DIOK’. Hij bood een bijzonder cadeau aan; een koeienbel.

Vervolgens nam de voorzitter van de NOC*NSF, Anneke Van Zanen – Nieberg het woord en omschreef ons clubhuis als voorbeeld hoe een clubhuis van de toekomst zou moet zijn met alle energiebesparende maatregelen (“zo dicht mogelijk tegen de 0 op de meter” door de 200 zonnepanelen op het dak, de infrarood verwarmingspanelen, van het ‘gas af’ etc etc) én de faciliteiten die we bieden, inclusief de combinatie met B&B Healthcare (fysio en fitness) en de Villa Bloom (BSO en huiswerkbegeleiding). Ze komt dan ook graag langs met sportbonden en clubs om dit moois hen te laten zien!

De familie Van der Loos, inmiddels al een paar generaties lid van onze vereniging, bood een schitterend kunstwerk met ons logo aan die vanzelfsprekend een mooie plek gaat krijgen in ons clubhuis.

Nadat ook de voorzitter van Rugby Nederland Janhein Pieterse gesproken had waarin hij ons complimenteerde voor de voortrekkersrol die de Haagsche altijd al gespeeld heeft in het verleden en met de realisatie van dit clubhuis wederom heeft laten zien dat we nog steeds leidend zijn in rugbyend Nederland, ontstond er rumoer op het terras beneden. Met een schitterend HaKa optreden (de traditie, het verleden) werd de sleutel van ons nieuwe clubhuis overhandigd aan 2 GTBM-leden (onze toekomst).

Deze sleutel werd door Roderik Bolle, onder wiens voorzitterschap de bouw van het clubhuis is opgestart, aan de huidige voorzitter Pieter Hoog overhandigd. Dit onder toeziend oog van Jus van Doorn, onze voorzitter die 50 jaar geleden het oude clubhuis heeft geopend, en Jason Leonard.

Jason Leonard, oud-speler van het Engelse nationale XV dat in 2003 wereldkampioen werd, meeste caps (114) voor Engeland, oud-president van de RFU en huidig board member van de Six Nations en de British Lions, benadrukte dat de wereldwijde rugby gemeenschap er altijd voor elkaar is en dat clubhuizen dé plek zijn voor het maken en onderhouden van levenslange vriendschappen.

Jason was zelf enorm vereerd dat hij in de voetsporen mocht treden van Danie Craven, de Zuid-Afrikaanse rugbylegende die 50 jaar geleden ons oude clubhuis officieel opende.

Als laatste nam Loek Zandvliet, onze hoofdsponsor het woord. Hij feliciteerde de club met dit geweldige clubhuis en bood een cheque aan van €15.000 die we mogen gebruiken voor iets in ons clubhuis dat we nog nodig hebben!

Tijdens de opening gaven nog veel van onze relaties een mooi cadeau aan de club via diverse bestuursleden, waarvoor heel veel dank! Speciale vermelding is het cadeau dat de oudste en geilste rugbyclub van Nederland, DSR-C, mee bracht; een barkruk voorzien van hun rugbyshirt met de belofte dat het shirt altijd vervangen zal worden indien deze versleten is. Dit krijgt, net zoals de vele andere mooie cadeau’s een plek in ons clubhuis.

De Haagsche Rugby Club is met recht trots op ons schitterende clubhuis!