Cadeautje

  -   Nieuws
Het clubhuis hangt en staat vol met memorabilia, recent is daar een schitterend wijnvat bij gekomen

Les vieux amis, sont comme des vieux vins, les meilleurs.”
“Oude vrienden, zijn net als oude wijn, het best.”

Beste rugby vrienden en vriendinnen,

Augustus komt aan zijn einde en het enthousiasme van een vers rugby-seizoen kriebelt in de buik. Het veld lijkt, net als bij elke terugkomst van de zomerstop, op een biljarttafel. De nieuwe schoentjes kunnen eindelijk uit de doos en het favoriete shirt weer aan om met je maten dat veld op te rennen. Het krachthonk hunkert weer naar wat slopende sessies en de teamrooms staan klaar voor wat hersenarbeid om elkander klaar te stomen voor wat komen gaat.

Ook het clubhuis staat er strak bij om de vele rugby fanaten samen te brengen en hier na te genieten van alle stoere verhalen. Dit is naar mijn mening een ideale plek hiervoor. Een plek waar banden worden gecreëerd en versterkt. Waar de analyses beginnen, het vooruitzicht ontstaat, de ideeën dan op het veld belanden om vervolgens weer binnen besproken te worden. A.K.A The Circle of Rugby Life.

Ik ben ook weer op dezelfde plek beland als 11 jaar geleden. Terug in Den Haag na een unieke ervaring in Frankrijk. En wat is het heerlijk om weer op deze mooie plek te zijn. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er niets veranderd is. Toch voelt het als thuiskomen bij elke tocht door de straten van Den Haag. Terug bij veel oude vertrouwde vrienden, waar HRC er uiteraard één van is. Zoals de Fransen zouden zeggen ; “Les vieux amis, sont comme des vieux vins, les meilleurs“, “Oude vrienden, zijn net als oude wijn, het best.”

Met deze diepe Franse filosofie in gedachte schenk ik het wijnvat, dat ik van Stade Rochelais heb gekregen, aan HRC: en solide gabber van me die flink gegroeid is de afgelopen jaren en bij wie ik dol graag langskom!

Laat het zweet maar stromen, de longen branden en de teamgeest sterker worden. Ik neem een kleine break, maar goh wat ben ik blij om met al deze oude vrienden om dat vat te kunnen staan!

Tot aan de zijlijn!

Zeno Kieft

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement