By the skin of our teeth

  -   Nieuws
HRC 3 uit sparta

Wedstrijdverslag Sparta 1 – HRC 3 (eindstand 12 – 13)

Potverdikkie, de een na laatste wedstrijd alweer en wat voor een! Op het menu stond Sparta en zij zijn, weten wij uit ervaring, een taaie tegenstander die ook graag een fysiek spelletje speelt, dus we konden onze borst natmaken. Wij gingen met een nagenoeg compleet team, aangevuld met wat jonge honden van de Espoirs richting Capelle voor onze krachtmeting. Het beloofde een hectische wedstrijd te worden.

The brothers Bash at work

Vooraf waren de instructies voor het team duidelijk, de bal moest naar buiten toe naar de backs zodat we om de forse Spartanen konden heen rennen. Wat betekende dat de voorwaartsen flink wat werk hadden te verzetten. We kwamen fel uit de startblokken en vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het een fysieke wedstrijd ging worden. But joke’s on them, we like that. De eerste tegenslag van de wedstrijd kwam na een paar minuten toen Darragh zijn schouder uit de kom ging na vijf minuten. De tweede tegenslag kwam toen de wedstrijd nog geen tien minuten oud was en een der Spartanen door een paar tackles brak en over de lijn spoedde om de eerste try van de wedstrijd te drukken. We mochten weer aan de bak en credits aan de boys, want iedereen pakte de handschoen op. Het momentum kwam door de grote hoeveelheid penalty’s wat moeilijk op gang, maar langzaam maar zeker namen wij de controle van de wedstrijd over. Het duurde even, maar Tom ging na hard werk van iedereen over de lijn om de gelijkmakende try te scoren. Sparta bleef ook vechten voor wat het waard was. De laatste paar minuten van de eerste helft waren daarbij weer een boeiend fysiek gevecht.

Defense on top

Na een wat verwarrend einde van de eerste helft moesten we even op adem komen. We hadden een tijdje met een man minder gespeeld door een gele kaart, maar wij konden terugkijken op een redelijke eerste helft. Maar in de tweede helft moesten we weer terug naar de basis. De tweede helft begon ook weer als een boeiend gevecht waar wij de boventoon wel voerde, wat leidde tot onze tweede try van de wedstrijd die door Geert over de lijn werd gedrukt. Het beeld daarna van de wedstrijd leek veel op die van de eerste helft. Op en neer golvend spel met harde tackles. Sparta moest op zoek naar een tweede try en voor een tijdje leek het er op dat dit een hopeloze exercitie zou zijn, maar net zoals met hun eerste try was er een moment dat er wat tackles werden gemist en Sparta wist onder de palen te scoren en ook de conversie te scoren. Met nog tien minuten te gaan stond Sparta met 12 – 10 voor. Er werd zelfs vroegtijdig feest gevierd en lang leek het er op dat het ook terecht was. Maar, met nog anderhalve minuut te gaan kregen we twee penalty’s mee. De laatste kregen we op de 22 meter lijn, pal voor de palen. Van een dichte deur voor de overwinning, kwam deze voorzichtig op een kiertje, of moet ik zeggen een Keirtje. Want Keir informeerde bij de ref of het de laatste actie van de wedstrijd was en kreeg je te horen. Dus de penalty werd op de palen genomen voor de drie punten. Keir nam de aanloop en de bal vloog sierlijk en direct door de lucht. Twee vlaggen gaan de lucht in en ref tekent de score op. Victory from the jaws of defeat!

Iedereen was na de wedstrijd fysiek op, de tank was leeg, maar de punten gingen mee naar Den Haag. Maar iedereen had een lach op het gezicht. We hadden gezwijnd, maar uiteindelijk ook wel terecht gewonnen. Gezwijnd omdat die laatste knotsgekke laatste minuut je moet overkomen. Maar gezien het wedstrijdbeeld waren wij wel de dominante partij. Wat een wedstrijd. Voor de volgende wedstrijd staat ook weer een kraker met een derby tegen de Hornets om het seizoen goed uit te luiden. Once more into the breach dear friends, once more! Tevens is het ook de grote HRC3 reünie waar oud-spelers en de huidige selectie onder het genot van een leuk potje rugby, snacks en een aantal biertjes verhalen en heldendaden over vroeger kunnen uitwisselen. Try’s waarbij een winger soleerde vanaf zijn eigen tryline door een woud aan verdedigers om een briljante try te scoren. Discutabel, maar ja. Of props die in hun eentje de scrum van de tegenstander oprolden, wat al geloofwaardiger klinkt. Dus wij hopen naast deze gestaalde helden ook jullie als supporters te kunnen verwelkomen, het gaat gezellig worden!

Teamwork!

Oogjes dicht en snaveltjes toe,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement