Bruised and battered

  -   Nieuws
HRC 3 vs Thor 1

Wedstrijdverslag HRC 3 – Gouda (eindstand 0 – 45)

Afgelopen zondag was er na een kleine hiaat in het wedstrijdschema weer een wedstrijd voor the Mighty Thirds. Deze keer tegen Gouda, vorig seizoen stonden die ook op het menu en het is een geduchte tegenstander. Solide pack en een goede backline, nu hadden wij ook een lekker team staan, maar nog niet echt op elkaar ingespeeld. Dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden.

Gouda opende de wedstrijd sterk door al vroeg op voorsprong te komen, maar goed dit overkomt ons wel vaker. Voorin werd door onze voorwaartsen hard werk verricht en beide packs waren aan elkaar gewaagd. Gouda had het lastig om onze voorwaartsen in toom te houden en wij maakten wel meters, maar bij balverlies van ons was Gouda dodelijk in de tegenaanval. Dat was voor de eerste helft voornamelijk het geval. Wat ook niet hielp is dat een paar van onze heavy hitters, zoals Sam en Bas al vroeg uitvielen. We kwamen wel een paar keer dicht bij de lijn en Wouter dacht dat hij een try had gedrukt, maar helaas zag de ref dat anders. Kleine tangent, onze originele ref stond in de file en de ref die daarvoor een oefenpot van Xtreme had gefloten was zo aardig om onze wedstrijd ook te fluiten, dus namens ons, bedankt!

Na een wat moeizame eerste helft was het voor de tweede helft duidelijk dat wij er een tandje bovenop moesten gooien. Dat werd een lastige opgave, door de blessures moesten de voorwaartsen die nog over waren tot het einde spelen. Dus manhaftig en met wegvloeiende krachten gingen wij de strijd aan. Maar Gouda bleef helaas wel de gaten vinden, dus de score bleef helaas oplopen in het voordeel van Gouda. Maar ondertussen bleven wij tot het einde doorvechten om toch nog een try te kunnen scoren. Helaas mochten we dat deze wedstrijd niet meemaken. Al denk ik wel dat een aantal Gouda jongens maandag wakker werden met wat blauwe plekken en schrammen. Is ook wat waard.

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen USRS op het programma, wat ook weer een pittige wedstrijd, all hands on deck situatie. Maar we hebben er vertrouwen in dat we met een mooi resultaat van het veld kunnen komen. De Espoirs hebben geen wedstrijd, dus wellicht dat ze een paar snelle boys aan ons willen lenen. Vanaf de zijlijn,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement