Bravo!

  -   HRC 1
Veld entre Captain Victor Huurman
Als van ouds: het wedstrijdverslag van de hand van ons club-icoon en erelid Ton van der Loos

Vrinden,

Hoera, hoera, hoera. Het is onze selectie onder aanvoering van onze captain Victor Huurman gelukt om de eerste competitiewedstrijd winnend af te sluiten 20 – 13. Bravo!

Nog steeds kampen onze trainers met veel geblesseerde spelers en moeten daarom een beroep doen op veel jonge jongens die eerste jaars Senior zijn. Maar dat mag de pret niet drukken. Zij kwijten zich goed van hun taak (en HRC is er maar wat trost op dat er zulke talentvolle aanwas is uit de eigen jeugd). Het hele team heeft gevochten als leeuwen, waarbij mij vooral het keiharde en meedogenloze tackelen opviel. Hoewel fysiek veel lichter dan onze tegenstanders gaven onze boys geen krimp.

Na 4 minuten verzilverden wij een penalty, 3-0, waarna H’sum ons – na 7 minuten – met een geconverteerde try op achterstand zette, 3-7. Vanaf de k.o. pinde de HRC H’sum vast op hun try line om de achterstand om te buigen en dat lukte 3 minuten later middels een ongecoverteerde try 8-7. H’sum wist in de 18de minuut een penalty te verzilveren en de score op 8-10 te brengen. Nadien golfden de aanvallen over en weer maar was het HRC die in 38ste minuut een niet geconverteerde try wist te scoren en zo gingen we de rust in met een 13-10 voorsprong.

Foto’s van de eerste try van HRC en diverse tackles. Foto-credits van (©!) en veel dank aan  Haagsetopsport.nl/Jet van Bergen en Henegouwen

In de tweede helft golfde het spel op en neer met een iets dominanter HRC maar beide verdedigingen maakten geen fout en wisten de wederzijdse aanvalsdrift in te tomen. Toch lukte het HRC een verdiende try te scoren en te converteren in de 72ste minuut 20-10. H’sum zette hier nog een penalty tegenover en dat bepaalde de eindstand op 20-13.

Goede inzet jongens! Het was een spannende wedstrijd,

Met Ovale groet,
Ton

NB: Volgende week Oemoemenoe uit. Ik ben er dat weekend helaas niet bij want ook ik ben uit.

Ton vervangen is natuurlijk geen eenvoudige opgave, maar de redactie is hard op zoek naar een vervanger….Wie meldt zich? (redactie@haagscherugbyclub.nl)

De foto boven dit artikel is van Hans van der Valk (©!): captain Victor Huurman en de rest van HRC 1 genieten van de erehaag en keiharde “hiep-hoi’s” van onze jeugd bij opkomst, terwijl de meeste spelers van Hilversum die – hen evenzeer gegunde ontvangst – aan zich voorbij lieten gaan.

Overigens besteedt Haagse Topsport ook ook altijd trouw aandacht aan onze selectie en het rugby van HRC in het algemeen, op hun website staat ook een mooi wedstrijdverslag te lezen en daar vind je alle foto’s van Jet van Bergen en Henegouwen

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement