Brand in opslagruimtes onder clubhuis

Gisteravond tijdens de 2 helft van de wedstrijd van het eerste tegen Hilversum, ontwaarden een aantal toeschouwers rookontwikkeling in ons nieuwe clubhuis.

Meteen zijn een aantal gaan kijken en toen bleek dat het vuur niet uit het clubhuis zelf kwam, maar van onder het clubhuis waar de berging voor oa rugbyspullen is. Dankzij het snelle ingrijpen van deze toeschouwers kon de brand zeer snel geblust worden. Alhoewel de vlammen al tot het plafond van de berging reikten, valt de schade op eerste oog mee. Een groot aantal kasten en de inhoud daarvan zijn onbruikbaar geworden.
Wel is er veel rook- en roetschade. Niet alleen in de opbergruimte, maar ook in de kleedkamers aan de achterzijde waar de kleedkamervloer net gecoat was en stond te drogen.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft nog bluswerkzaamheden verricht waarna snel kon worden doorgegeven dat de brand meester was. Om 22:20 vertrok de brandweer weer.

Oorzaak van de brand moet nog worden uitgezocht. Maar brandstichting, dan wel een onachtzaam weggegooide peuk van een stiekeme roker, is niet uitgesloten.