Bloedstollend

  -   HRC 1
Eemland vs HRC (Ereklasse)
Het wedstrijdverslag van de thriller RC Eemland vs HRC op zaterdag 5 november

Eemland uit; dat gaat wat beloven! Donderdagavond de training bezocht en aan de inzet van alle betrokkenen tijdens de training voel je de wil en de zin van de spelers om Eemland te bestrijden. De spanning, de sportieve uitdaging om de tegenstander te verslaan, alles is gericht op die zaterdagmiddag. Nou spannend is het geweest; bloedstollend.

Eemland is fysiek een sterk team met stevige voorwaartsen met een sterke en gevreesde 1ste rij. Maar onze jongens stonden hun mannetje en afgezien van een enkele scrum in het midden van de 1ste helft waren we zeker niet de mindere. Onze line-outs werden goed ingegooid en verwerkt naar de 3kwart lijn, kortom alle reden ten strijde te trekken en dat deden we.

De eerste 10 minuten was HRC dominant met voorwaartsen en 3kwarters, maar helaas konden we ons overwicht niet in punten omzetten en na verloop van enige tijd kreeg Eemland ook meer grip op het spel. Twee teams die vol voor de overwinning speelden en elkaar geen centimeter ruimte gaven; een vergissinkje zou funest zijn en onherroepelijk door een van beide partijen afgestraft worden.

De druk die HRC uitvoerde op de tegenstander leidde in de 30ste minuut tot een foutje bij Eemland. De penalty werd helaas gemist, maar in de 36ste minuut was de aan ons toegekende strafschop na een overtreding van Eemland wel raak: 0 – 3. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was van hetzelfde niveau; een hoge intensiteit en de drang van beide teams om tot score te komen.

In de 47ste minuut was het raak voor HRC. Een prachtige crosskick op maat van David Weersma werd afgerond door een try van Bas Michel. David miste de conversie niet: 0 – 10

In de 56ste wist Eemland onze try line in de uiterste hoek te passeren en een prachtige conversie gaf hun 7 punten, 7 – 10.

HRC kreeg in de 59ste minuut een penalty toegewezen welke door David verzilverd werd, 7-13.

Hierna nam Eemland het initiatief en drukte HRC stevig in de verdediging maar we hielden stand. Een grabble kick van Eemland belandde echter achter de verdedigingslijn van HRC en over de try line en de winger van Eemland wist de bal te drukken. De try werd geconverteerd en zo stond het 14 – 13 voor Eemland.

Een weergaloze try van Siem Noorman na een pijlsnelle aanval van de voorwaartsen en de 3kwarters bracht de score op 14 – 20 in het voordeel van H.R.C. Het kon nu niet anders dan dat wij de wedstrijd winnend zouden afsluiten….

Nou u voelt het al!!! Uit een aanval van HRC in het 22 gebied van Eemland verloren wij de controle over de bal, Eemland ving de bal op en met een hele snelle beweging was onze verdediging, die in de aanval modus stond, uitgeschakeld en scoorde de tegenstander met nog slechts 2 minuten te gaan de winnende try + conversie: 21 -20

Helaas wisten we niet te winnen maar onze jongens hebben meer dan alles gegeven; chapeau, fantastisch!

Foto’s met dank aan en © van Eric de Burger van Rugby-shots.nl, het afgebeelde artikel verscheen in AD-Haagse Courant en ook op de website van Haagsetopsport werd een wedstrijdverslag gepubliceerd

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement