Bloedstollend

  -   Cubs
Cubs 1 kruisfinale vs Haarlem 1
Cubs Cup kruisfinales tegen Haarlem

Met de winst in de laatste minuut vorige week in en tegen Haarlem wist HRC het thuisvoordeel voor de kruisfinales van de Cubs Cup te pakken. De Haarlemmers reizen deze zaterdag daarom af naar Den Haag, voor een nieuwe sportieve krachtmeting. Wie na de wedstrijd van vorige week denkt dat het niet spannender kon worden tussen deze twee teams, kwam bedrogen uit.

HRC ging lekker fel van start en ruktte gestaag op naar de try-lijn. Maar al na vier minuten wist Haarlem het tij te keren. Een doorbraak door de Haagse verdediging bracht de Haarlemmers een eerste try. Een kleine tien minuten later wist HRC die score te pareren met een try die heel wat moeizamer tot stand kwam. Als reactie leek Haarlem een tandje bij te schakelen. HRC moest verdedigend vol aan de bak en had niet altijd een antwoord op het goed georganiseerde lijnenspel van de Haarlemmers. Het werd 5-10, Haarlem liep uit naar 5-15 en bij rust was het zelfs 5-17. 

De eerste helft was duidelijk voor Haarlem, en de landelijke finale in Amsterdam op 15 april leek heel ver weg voor HRC Cubs 1.

Ook in de tweede helft werd HRC volop in de verdediging gedwongen. Maar in plaats van het hoofd te laten hangen, kwam de felheid en strijdlust terug in het Haagse team, onder luide aanmoediging van het HRC supporterslegioen. Het begon met een spectaculaire kick volley die als try werd gedrukt, 10-17. Met nog een kwartier te spelen was het verschil ‘nog maar’ één try met conversie. Hoop gloorde en het geloof hield stand, ook al bleef Haarlem stevig partij geven. Beide teams moesten hard werken voor elke centimeter terreinwinst en al hun verdedigende skills aanboren. Pas in de laatste vijf minuten leek HRC de wedstrijd te kantelen. Het Haagse team scoorde een try die ook nog eens werd geconverteerd. De score kwam daarmee op 17-17 met nog slechts een paar minuten op de klok.

Voor de teams en hun supporters zich konden afvragen wat er ging gebeuren bij een gelijkspel, scoorde HRC weer een try, die met een fraaie conversie werd bekroond. HRC leidt met 24-17. De Haagse Cubs zette vervolgens alles op alles om Haarlem niet alsnog te laten scoren. Waar de tijd met de oplopende achterstand in de eerste helft veel te snel leek te gaan, tikken de seconden nu tergend langzaam weg. 

Tot dat ene verlossende fluitje, het eindsignaal. HRC won de kruisfinale!

De Haagse Cubs spelen op 15 april de landelijke Cup finale in het rugbystadion in Amsterdam. Tegenstander is het Cubs team van The Dukes: dit hele seizoen al een geduchte opponent. Dat gaat weer een bloedstollend spannende pot worden! 

Kom ze aanmoedigen! Onze Cubs hebben uw support hard nodig.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement