Rugby Mum: Blije Doos

  -   Column
Rugby Mum - Blije doos
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Heb jij dat ook wel eens? Die neiging om je kind in bubble wrap folie af te leveren op HRC? Of om toch maar even 4 van die ruck shields om hem heen tapen, als je uit de kluiten gewassen bezoekers het terrein op ziet komen? In dat geval kan je beter niet verder lezen….

Ik heb laatst – in mijn poging de rugbyzooi in de gang te ordenen – de fout gemaakt die giga HRC EHBO-koffer open te maken. Ik moest onmiddellijk aan mijn eerste zwangerschap denken. Vrij in het begin kregen we zo’n “Blije Doos” vol aanbiedingen, speentjes en slabbetjes. Best leuk! Wat later in de zwangerschap kregen we van de ziektekostenverzekeraar zo’n zelfde formaat pakket. Wij installeerden ons dus weer gezellig samen op de bank om te kijken wat hier voor leuke goodies in zouden zitten. Na opening werden we beiden bleek om de neus; waarom hadden we in vredesnaam zo’n enorme hoeveelheid bloedstelpende troep nodig?

Je voelt hem vast al aan komen; die rugby EHBO-koffer heeft een dito inhoud. Ik heb besloten om er op de zelfde manier me om te gaan als toen met die “Blije Doos”: heel snel blokken wat ik heb gezien en afwachten waar het schip strand. Al lijkt bubble wrap me ook nog steeds wel een optie….

Wees voorzichtig en tackle hard!

Liefs,
Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2021 Haagsche Rugby Club