Bizarre overwinning voor HRC Xtreme

  -   Dames
Xtreme Tilburg
Het wedstrijdverslag HRC Xtreme vs RCT Danes 1

De tweede helft van het seizoen is begonnen, de tussenstand staat weer op nul en HRC Xtreme is er op gebrand om eind dit seizoen te promoveren naar de ereklasse.

De wedstrijd tegen de dames van RC Tilburg werd dan ook gestart met een volle bank en 15 meiden op het veld. De bezoeksters konden daar slechts een magere selectie van 14 meiden tegenover plaatsen. Dat Tilburg in de minderheid was bleek al in de eerste 10 minuten want center Noa Donkersloot drukte al snel een try en Do Velema raakt de conversie (7-0). De volgende try werd vrijwel direct daarna gedrukt door Xtreme’s felle flanker Maartje Gout. Ook deze conversie werd geraakt door Do Velema (14-0). En nog geen twee minuten later kwam de bal in handen van center Larissa Hart en zij drukte de derde try van de wedstrijd. Nogmaals was de conversie raak (21-0). De dames van Tilburg leken vervolgens even dichtbij de trylijn van Xtreme te komen, maar na een steal van Xtreme kwam de bal in de handen van de snelle fullback Hannah van Beukering en zij maakte een run naar de andere kant van het veld. Dit resulteerde in een volgende try en een rake conversie (35-0). De backs van Xtreme wisten makkelijk de gaten te vinden in de verdedigende minderheid van Tilburg en center Noa Donkersloot maakte haar 2e try (40-0). Ook flanker Maartje Gout weet nogmaals door een paar tackles van Tilburg heen te glippen en een tweede try te drukken. Do Velema raakt de concersie (47-0).

Vervolgens maakte Xtreme echter wat fouten en kregen onze Ladies wat penalty’s tegen waardoor Tilburg de kans kreeg flink wat aanvallende fases te spelen. Het mocht niet baten want het ovaal kwam steeds wéér terecht in de handen van Noa Donkersloot. Zij scoorde de laatste twee try’s voor de rust (59-0).

Omdat Tilburg, door blessures, steeds minder spelers op het veld had staan besloot Xtreme om alle Haagse wissels te laten spelen en werden Lisa Berding en Hannah van Beukerijg aan Tilburg aangeboden zodat er iets van een wedstrijd te spelen bleef. Veel maakte het overigens niet uit. De Ladies van Tilburg hebben geen punten op het bord weten te krijgen. Maartje Gout (3x), Noa Donkersloot (2x), Larissa Hart (1x) en Eva Peroti (1x) drukten in de tweede helft nog tries voor Xtreme en winger Joyce Dijkhuizen maakte deze tweede helft haar eerste try voor HRC Xtreme. Na de laatste rake conversie van Sophie Boelen sloot Xtreme de wedstrijd af met een eindstand van 113-0.

De foto’s bij dit artikel werden weer genereus ter beschikking gesteld aan HRC door SportSnap.nl en gemaakt door Frank van Leeuwen. Meer foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden op en aan te schaffen via de website van onze partner SportSnap.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement