Bericht van Frankrijk en Wales

  -   Mini's
trip
Onze mini’s sloten het het seizoen mooi af

Na een gezellig seizoen waar de Mini teams Frankrijk en Wales bij elkaar in de cluster zaten en verschillende leuke dingen gedaan hadden met elkaar zoals pannenkoeken eten in Gouda, was het tijd om met elkaar naar het toernooi in Béthune te gaan.

Een groot deel was al op vrijdag afgereisd naar het hotel aan de rand van Béthune. Het was nog lang onrustig en gezellig in het hotel bij de kinderen maar ook bij de ouders.

Na een lekker ontbijt was het tijd voor de activiteit geregeld door de moeders van Kai en Tex. Hier hebben de meeste andere Mini’s zich ook aangesloten. De kinderen hebben in Parc d’Olhain gerodeld, hoog in de bomen in netten gedold en uiteindelijk de heuvel afgetokkeld naar de autos. Tussendoor hebben een aantal trainers, ouders en Mini’s op locatie ook nog een stuk van de kruisfinale gekeken. 

Daarna hebben de Mini’s hun witte overhemd en das aangedaan en zijn we met zijn allen naar de club gelopen. Daar heeft iedereen lekker gedold en gegeten. Toen we in het hotel terug waren, was het tijd voor de mini’s om naar bed te gaan.

Zondagochtend was het dan zover toernooidag. Het hotel had het ontbijt eerder gezet en om 8:30 zijn we met zijn allen naar het toernooi gelopen. De mooie nieuwe HRC tent werd neergezet. De trainers vertelden de strategie voor de dag, om de 5 minuten zou het hele team gewisseld worden. In de ochtend werden er 4 potjes gespeeld waarvan er twee verloren (Bailleul en Mitry) en twee gewonnen (Bagnolet en Sarlat) werden. Maar het team heeft fel en goed gespeeld tegen de Franse teams.

Na een lunch break moest het team in de pool voor plek 9-16 de kwartfinale spelen tegen Sarlat 2. Dit potje werd door HRC gewonnen met 6-0. Daarna moesten we in de halve finale spelen tegen Sarlat. Het team heeft hard gevochten maar helaas verloren met 3-1.  Daarna volgde het laatste potje van de dag om plaats 11/12 tegen Waterloo en die verloor het team met 3-2.  De meeste mini’s en hun ouders hebben nog finales gekeken en een boeiend potje tussen ouders en kinderen gespeeld. ‘s Avonds is men nog uit eten geweest, daarna was het in het hotel nog lang onrustig….

Het team heeft hard gevochten en goed gespeeld. Uiteindelijk 12de geworden en veel mooie ervaringen rijker.

Dank trainers en ouders voor een geweldig weekend in Béthune.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement