Benji’s Bondsdag 1, oktober 2023

  -   Benjamins
Bondsdag oktober 2023

Afgelopen weekend was het dan weer zover, de TBM kon aantreden voor de bondsdagen. Uw Benjamins mochten naar Deventer, Roosendaal en Wageningen, allen landelijk gelegen dus dat beloofde mooie omgevingen, met mooi weer kon het alleen maar een feestje worden.

Deventer
Het gecombineerde team van Schotland en Ierland, Schierland, reisde helemaal af naar Deventer, de thuishaven van de Pickwick Players, één van de grotere clubs in Oost-Nederland. 15 HRC-ers moesten het opnemen tegen enkel teams van buiten ons eigen district, een unicum. Door het grote team (er zijn 8 veldspelers) moest er veel gewisseld worden en dat kwam het rugby niet altijd ten goede. Voornamelijk tegen Rugbyclub Groningen, één van de grotere clubs uit het noorden, werd dat zichtbaar. Neemt niet weg dat het een geslaagde dag was op een mooie locatie met uitzicht over de Sallandse landerijen.

Roosendaal
Cluster Oceanië (Nieuw Zeeland en Australië) reisden afgelopen zaterdag af naar Rugbyclub Roosendaal Commando Combinatie. Geen onbekend terrein, want HRC 1 had haar trainingskamp daar gehad en was al vol lof terug gekomen en de verwachtingen waren daarom ook hoog bij ons. Dat heeft RC RCC helemaal waargemaakt met een voortreffelijke ochtend op een zonovergoten 3 volle velden grote rugby accommodatie. Organisatie perfect, aardige mensen, lekkere snacks, alles was aanwezig voor top rugby.

Voor beide teams geldt, 3 lekkere potten gespeeld, waarbij heel veel inzet was, veel overgespeeld is, de rucks en support al vele malen beter gingen dan de vorige keer. Laag tackelen, meteen oplopen en dat in combinatie, zeg maar verdedigen, behoeft nog enige aandacht.

Bij Nieuw-Zeeland viel het collectieve stille genieten van eigen spel of actie op. Bijna iedereen stopt met rugbyen als ze iets (goeds) hebben gedaan (tackle, ruck, bal gepassed). Dit geeft op korte termijn een positief gevoel, maar voor de wedstrijd moet je best wat tegen try’s incasseren.

Bij Australië weten we dat de dames en heren wat langzamer wakker worden, een oorwassing van RC RCC helpt overigens wel. Tegen Dukes ging het al stukken beter, al vinden we verdedigen niet zo leuk als aanvallen. Nadat de ego’s moe waren, werd er uiteindelijk echt als een team gerugbyd en zijn we over Voorburg heen gewalst.

Wageningen
Wageningen is natuurlijk prachtig gelegen in het groen, de Benjamins combineren met Ede dus allemaal lekker klein en een tikje kneuterig. Het weer was super en er werd ook nog gerugbyd, maar dat mag geen naam hebben, behalve dan de wedstrijden tegen Diok, maar daarvoor is het best ver rijden. Waar Argentinië vooral van de omgeving en het weer hebben genoten, heeft team Frankrijk met de tegenstander geflirt en er een date met Castricum voor beach rugby uit gesleept.

Concluderend kunnen we zeggen dat het rugby wisselvalliger was dan het Nederlandse weer, maar af en toe straalden de kinderen als een Tier 1 team. Overall zien we progressie en was de spirit top, dus genoten van onze Benji’s en gezien de enthousiaste verhalen in de auto terug zij zelf ook.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement