Benjamins schitteren in Madrid!

-   Benjamins

Ook dit jaar reisde een groep Benjamins af naar Madrid om daar uit te komen op het Alcobendas Rugby Fest.

Vorig jaar waren de Benjamins daar ook en wisten daarom dat de weerstand behoorlijk was.  Daarom werd er dit jaar een extra training besteed aan de Spaanse regels en het op positie spelen. Zo mag je in Spanje al vanaf de U8 de hand-off gebruiken, hooken in de scrum, kicken en ook de restarts zijn anders dan in Nederland.

Op de training was al te zien dat de focus van het team buitengewoon goed was. Er werd serieus getraind, hard gewerkt en goed samen gespeeld.

In Madrid sliepen we (13 spelers en 13 ouders) gezamenlijk in een luxe hostel wat het teamgevoel tussen de jongens (en ouders) al vroeg op gang bracht.

Eenmaal op het toernooi starten de jongens sterk. Alle wedstrijden in de poulefase werden gewonnen op 100% inzet, samenwerking en vooral een pressie die de tegenstander totaal niet de kans gaf om hun eigen spel te spelen.

In de rondes daarna speelde alle #1’s, #2’s etc  van de poules tegen elkaar. Dat gaf nog uitdagendere partijtjes waar maximaal geleerd kon worden. Ook de eerste twee wedstrijden in die fase werden gewonnen. Weer: inzet, pressie, tackles!

De 7e wedstrijd van de dag was tegen de Alcobendas A, de selectie van de thuisploeg. Deze mannen hadden ons vorig jaar volledig weggespeeld op mooi en compleet rugby. Dus we waren gewaarschuwd….  Dit jaar boden we veel beter weerstand met vele gewonnen rucks, pittige tackles en ook hier weer heel veel pressie. Helaas was het net niet genoeg en vielen ook veel beslissingen niet in ons voordeel uit waardoor de mannen er aan het einde van de wedstrijd volledig doorheen zaten. Er werd collectief gehuild en ‘gevloekt’.

Die energie hebben we in de 8ste en laatste wedstrijd omgezet in een alles of niet mentaliteit en snoei harde tackles. Resultaat was onze 7e winst van de dag tegen Barcelona!

Met complimenten voor de fantastische organisatie en de beker namen wij onder luid applaus afscheid van de president van de club en reisden per bus weer af naar het hostel alwaar de boyz heel graag even wilde ‘chillen’.

Ze hebben veel geleerd!

HRC – Sant Cugat (Barcelona), met dank aan Esteban Pelosso