Benjamins laten zich in Frankfurt van hun beste kant zien

  -   Benjamins

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, afgelopen weekend heeft een benjamins gelegenheidsteam van HRC een uitstekende 4eplaats behaald in het beresterk bezette toernooi van SC1880 in Frankfurt. 22 teams uit heel Europa waren daar aanwezig voor wat ik gerust een rugby feest mag noemen.

Nu kan ik hier een uitgebreid verslag van alle wedstrijden schrijven, maar dat doet eigenlijk helemaal niet ter zake. Ik zou kunnen schrijven dat op zaterdag 3 van de 5 wedstrijden in de voorronde redelijk gemakkelijk zijn gewonnen. Dat het team in 2 wedstrijden de overwinning door hard strijden binnengehaald heeft. Dat een niet nader te noemen team daar een probleem mee had en we hun na afloop van de wedstrijd via de ref een gelijkspel cadeau hebben gegeven. Maar daar ging het eigenlijk ook niet om. 

Ook zou ik het er over kunnen hebben dat de jongens in de kwartfinale London Welsh II met 4-1 aan de kant hebben gezet. En ze daarna in de halve finale dankzij een golden try tegen de duidelijk fysiek sterkere London Welsh I een plaats in de finale misliepen. Dat dat een teleurstelling was. Maar eigenlijk is dat ook al weer vergeten.

En dan zou ik moeten eindigen met het verslag van de kleine finale die onze jongens met alle energie die nog over was zijn begonnen, maar dat ze niet opgewassen waren tegen het fantastisch snelle combinatie spel van de jongens uit Praag. Maar zelfs dat doet er niet toe.

Nee, waar het werkelijk om gaat is dat onze benjamins een fantastische indruk hebben achtergelaten op iedereen die ze heeft zien spelen. Hoewel het een gelegenheidsteam was hebben ze een team spirit laten zien die zijn gelijke niet kent. 

Talloze voorbeelden:

  • Het hele team had volle aandacht bij de team besprekingen voor en na de wedstrijden,
  • Ze hebben volledig respect getoond voor elkaar, de tegenstanders, de coaches en de refs,
  • Een doorgebroken HRC-er die vlak voor de try lijn vol wordt getackeld, gewoon weer op staat en keihard terug rent om zijn team te helpen,
  • Als de scrum half er even niet is, dat er twee anderen zijn die de bal claimen,
  • Het feit dat Kai – die zijn arm gebroken heeft op de eerste dag – gewoon tot het eind op zondag is gebleven is om zijn team toe te juichen,
  • Dat het team als collectief de teleurstelling van de halve finale naast zich neerlegt en vol aan de bak gaat om de derde plaats,
  • En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Dat het een super team prestatie was blijkt wel uit het feit dat meerdere tegenstanders naar onze jongens toekwamen om ze te feliciteren met de team spirit. Twee voorbeelden: “Das team des Herzens” of “I cried for you guys when you went out on the Golden try, for me you are a real team”.

Dat de jongens 8 wedstrijden volle bak zijn gegaan, voor zichzelf, voor het team en voor HRC. Dat iedereen boven zichzelf is uitgestegen. Dat de jongens na de laatste wedstrijd allemaal op waren omdat ze alles hebben gegeven. Dat ze een toernooi hebben gespeeld wat ze zich over tig jaar nog kunnen herinneren. 

Daar gaat het om! En dan is die vierde plaats leuk mee genomen……

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement