Benjamin Trip 23-24, De Hagaard Overijse

  -   Benjamins
benjamins trip
Van 19 tot 21 april gingen de HRC Benjamins op trip naar Brussel

Vrijdag 19 april verzamelden de Benjitrip-gangers op HRC. Na het uitdelen van de triptruien, de nodige foto’s en knuffels, zat iedereen in de bus en konden we vertrekken. De reis was lang, maar supergezellig. Bij de Hagaard (de naam van het kamphuis) waren Joran en Maarten al een tijdje bezig met het diner en nadat de pasta naar binnen geschoven was, corvee was gedaan, gingen de Benji’s direct naar bed en de luiken dicht. Voor de trainers was er even tijd om elkaar wat nader te leren kennen, hun zonden te overdenken met “de almachtige” Wouter van Munster, maar ook zij lagen weldra op een oor.

Althans dat is de beleving van uw verslaggever. De volgende dag bleek namelijk dat niet iedereen even rustig en goed had geslapen. We werden gezellig wakker gemaakt door Rene en Wes met een lichte ochtendgymnastiek: “hier is een grasveld dat moet droog”. Na een stevig ontbijt kon de dag echt beginnen.

De Tommy Tomato Cup werd een ware slijtageslag, mede veroorzaakt door regen en hagelbuien en ander malheur. Dit maakte het toernooi voor de objectieve toeschouwer, de twee buschauffeurs en wat sportieve Belgen, er des te aantrekkelijker op. Er werd heel lekker gespeeld, met wat verassende uitslagen, waardoor de eindstand lang spannend bleef. Uiteindelijk ging Argentinië er met de Tommy Tomato Cup vandoor. Deze werd tijdens een heerlijke lunch uitgereikt, waar alle deelnemers nog een aandenken aan het toernooi meekregen.

Het middagprogramma speelde zich af in een klimbos, waar jong en sommige ouderen zich uitleefden. Terug op het kampement stond de BBQ klaar en werden we door de TripCie verrast met een ijscowagen die ijsjes in Belgisch formaat, soms zo groot als het hoofd van een Benji, voor iedereen had. Ook werd er een mooi kampvuur aangelegd. Na de BBQ had Oceanië in recordtempo het corvee uitgevoerd, waarna de dames en heren Benji’s voor de rechtbank moesten verschijnen voor ernstige (……..) feiten. Om 10 uur gingen de kippen op stok en was het tot onze verbazing bijna direct stil.

Op zondag konden we iets langer uitslapen dan op zaterdag en dat was erg welkom. We werden nu om 08.30 uur verwacht bij de ochtendgymnastiek van Rene en Wes, waarna het ontbijt klaar stond. Vervolgens konden de Benji’s de tassen en de slaap vertrekken opruimen en vrij spelen in de bossen om de Hagaard. Er werden natuurlijk (rugby) spelletjes gedaan, maar er waren ook padvinders en klei-ers, en een hotdog die iedereen tikte.

Om 12 uur gingen we huiswaarts. Halverwege de reis was er een tussenstop ergens bij Breda voor een potje touwtrekken, laser gamen, trefbal en andere gekkigheid in een weiland. Het zonnetje kwam erbij en daardoor was het prima toeven. Nog een uurtje reizen naar Den Haag en de rugbytrip zat er weer op. De overgebleven etenswaar werd gedoneerd aan de Voedselbank en alle Benji’s werden aan hun ouders overgedragen.

Dank aan alle sponsoren voor het mogelijk maken van deze trip. Als begeleiding hebben we genoten van de kids, mooi om te zien hoe leuk ze met elkaar omgaan. Jullie kunnen trots zijn op die gasten!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement