Beach, oh nee, Bietsj Rugby!

-   Benjamins

De ochtend op Scheveningen begon met een flinke plens regen en Bietsj rugby! De Benjamins waren maar liefst met 4 teams aanwezig! De kleine mannen, en vrouwen, waren ondanks de vroege plensbuien klaar om te strijden voor de beker.

Er werd goed gestreden voor elke bal, tackles werden gemaakt, spelers en speelsters die tijdens het seizoen nog moesten wennen werden op het strand gladiatoren die iedereen onder het zand stopten. Tussen de wedstrijden door en met het mooie weer erbij werden er natuurlijk zandkastelen gebouwd en gezwommen in de zee en ook beetje gekeet met de trainers en de spelers onderling. En natuurlijk niet te vergeten, hebben ze meegedaan aan de recordpoging met de meeste kinds de HaKa doen!

Er werd tijdens de wedstrijd leuk gespeeld. Als de spelers het spelletje doorhadden dat ze bal moesten offloaden in de tackle vloeide het spel vrolijk naar de tryline van de tegenstander. Alle vier de teams van HRC streden op het strand voor wat ze waard waren, maar behoudens een team in de kwartfinale was voor de rest van de teams de poulfase het eindstation. Dit mocht de pret niet drukken voor de spelers, die na een lang seizoen en verschillende toernooien als spelers en als vriendengroep zijn gegroeid.

Echter wij stellen vast dat spelers en trainerts dit seizoen weinig konden zonder de inzet van de ouders die zowel als teamouder of supporter meegingen naar de wedstrijden en toernooien. Dus vanuit de Benjamin trainers geven wij een warm applaus voor al deze mensen! Tot 29 juni!