Beach Champions

  -   Colts
noth sea beach
Zinderende hitte met dito resultaat

Afgelopen weekend (zaterdag 24 en zondag 25 juni) was het weer zo ver, het fameuze North Sea beach rugby toernooi. De jongste HRC rugby jeugd had zaterdag al laten zien dat het spelen op de Haagsche zandgrond grote krachten losmaakt. Via de socials werden mooie resultaten en het kampioenschap van one Turven gerapporteerd. Leuke foto’s ook.

Uw rugby ouder(e) zal zich in dit laatste seizoensverslag(je) proberen te richten op de HRC Colts zonder daarbij alle andere HRC teams die ook keihard gewerkt en gezweten hebben tekort te willen doen. Want links en rechts werden ook op de zondag prachtige sportieve resultaten gemeld. De hele HRC CJC werd NL kampioen beach rugby vandaag. Ongelooflijk knap. Mede daarom heb ik ook veel lachende gezichten gezien. Die gedurende het weekend trouwens wel steeds roder werden. Net zoals andere onbedekte lichaamsdelen. 

Want wat een temperatuur met de hoogste zonkracht van het jaar en mede daarom geen mus gezien, want die waren al van het dak gevallen. Terwijl bij andere sportevenementen deelnemers bevangen werden door de warmte en de ambulances aan en af reden, bleven de rugby-ers op het strand maar doorgaan. De Haagsche Kuip, a.k.a. het Haagsche beach stadion, verzakte bij de tribune waar de schaduw was. Want op het deel wat in de zon lag, was het namelijk niet uit te houden. Laat staan op de uitgelegde zandvelden. Geen snippertje schaduw. Het leek op een Marathon des Sables. Survival of the fittest.  

De tegenstanders die waren afgereisd op deze tropische dag uit de rugby bolwerken Hilversum, Utrecht, Breda, Rotterdam, etc, etc, en niet te vergeten de Colt kampioenen van hun eigen beach toernooi Hoek van Holland (ik moet nog steeds aan de naam wennen) waren tot op de tanden gewapend om de sportieve handschoen met en onder elkaar op te pakken. Dat beloofde wat. De HRC Colts waren gemotiveerd, scherp en duidelijk gekomen om te winnen ondanks de op voorhand ingeschatte kwaliteit van de tegenstanders. 

Er stond namelijk ook wat op het spel. Kampioen van Nederland in beach rugby. Dat was te zien aan de inzet van alle teams. Mooie loopacties,  strakke passing, scherpe tackles, het kon niet op. Het was smullen op de Haagsche kookplaat. Wat nog mooier was, was dat er niet werd overgekookt. Er werd buitengewoon sportief met elkaar en de tegenstanders omgegaan. Na een seizoen, gras, Sevens en dan nu strand zijn er ook over clubs heen mooie vriendschappen ontstaan. Dat was te zien. Complimenten. 

Met de HRC Colts begon de dag toch nog ietwat stroef. Het was wel even wennen in het zand. Het wisselen ging duidelijk nog niet scherp genoeg waardoor de eerste tegenstander van de dag tot en met het laatste fluitsignaal in de wedstrijd bleef. Gelukkig kon in de tweede wedstrijd het sleuteltje naar succes wat beter worden gevonden. De positieve lijn werd gedurende de dag tot en met de finale doorgetrokken. Haarlem bleek de laatste horde die hard bevochten met 1 try verschil in het voordeel van HRC beslecht. De finale tegen Hilversum was leuk vanuit HRC Colt perspectief. Want er werd met overmacht gewonnen met veel toeschouwers op de tribune. Mooi dat onze Colts op deze manier het toch al prachtige seizoen met NL Kampioen Sevens, derde van NL in de Cup poule en dan nu ook nog NL Kampioen Beach afsluiten.

Aanstaand weekend is de afsluitende BBQ waarbij de oude garde naar de senioren/espoirs stroomt en de eerstejaars zich kunnen opmaken voor een tweedejaars Colt seizoen. Even door de zomer heen, liefst wel met iets mindere temperaturen dan dit weekend, en dan gaan we weer. Vol verwachting klopt het hart. Fijne vakantie allemaal. Let op jezelf en gezond weer terug.

Uw roodverbrande en uitermate trotse rugby ouder(e)

NB: al deze kampioenschappen bleven niet onopgemerkt: Koos Hundepool opende er vanochtend zijn ronde langs de amateur-sportvelden (“Alles behalve ADO”) mee op Den Haag FM: https://soundcloud.com/denhaagfm/rugby-cricket-honkbal-en-denksport-in-alles-behalve-ado-bob-staat-op. En de prachtige bij dit artikel is natuurlijk weer van Sportsnap.nl (fotograaf Dennis Jouvenaar). Op hun website vind je er nog meer!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement