Bar en boos

  -   Colts
wedstrijdverslag BRC Colts 1 - HRC Colts 1

Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel en de rugby velden zich meer voor een potje waterpolo lieten lenen, moest de laatste wedstrijd op zaterdag van de tweede fase worden gespeeld in Breda. Het voelde vanaf Zuid Holland naar Noord Brabant als een amfibie verplaatsing. Onderweg moesten de ruitenwissers drie keer worden gewisseld om de juiste richting te vinden naar deze wedstrijd zonder gevolgen voor HRC Colts 1, wat de uitslag ook zou worden. De plaatsing voor de derde fase en dus in de Cup Poule was door de eerdere behaalde mooie resultaten al afgedwongen. 

Helaas leek – zo vanaf de zijlijn – dit gegeven in combinatie met de beestachtige weersomstandigheden de Colts enigszins te belemmeren om lekker aan de wedstrijd te beginnen. Wat ook meespeelde was dat de thuisploeg de strategie goed had afgestemd op de extreme weer. BRC won de toss en koos heel slim om met de snoeiharde wind in de rug te beginnen. 

Het eerste deel van de wedstrijd vond dan ook plaats rond de verdedigende 20 meter lijn van HRC. Kicks kwamen met windje mee makkelijk over de 80 meter en bij windje tegen was 4 meter al ver. Sterker, het leek tegen de storm in net op boemerang rugby; de kick begon vooruit maar waaide achter de kicker terug. Het enige fijne hieraan was dat niemand off site kon staan. Het was vechten tegen de bierkaai. 

De modder werd gedurende de wedstrijd ook steeds zwaarder en kleveriger. Op het eind zag uw scribent de meegereisde rugby mums (en ook een aantal dads natuurlijk) mistroostig nadenken over hoe ze de broeken weer enigszins wit konden krijgen. De wasmachines zullen deze week overuren draaien.  

In ieder geval gebruikte BRC de wind mee om gedurende het eerste deel een drietal field goals te scoren. Daarna werden er ook nog twee tries gedrukt door de gastheren, waar HRC nog geen score tegenover zette.

Het in deze eerste helft door BRC gemaakte verschil kon helaas in de tweede helft ondanks harde arbeid gewoonweg niet meer worden ingelopen, alhoewel HRC in het tweede deel wel twee keer wist te scoren. Dat BRC alleen in the dying seconds nog een try wist te drukken, geeft aan hoe de weersomstandigheden van invloed op het spel en resultaat waren. 

Wat wel jammer was dat onze Colts zich een beetje uit de tent lieten lokken. Een paar keer geel tot gevolg en dus ook een ondertal situatie gedurende het potje. Het was dus niet alleen bar, maar er waren er ook bij met boos. 

Na 80 minuten, de ref had er zin in want op een gegeven moment kon niemand meer nog meer nat worden dan ze al waren, (dacht deze beste man hoogstwaarschijnlijk), was BRC vandaag de bovenliggende partij en heeft verdiend met 23-10 gewonnen. 

Gezien deze uitslag wordt er toch nagedacht over oorzaak en gevolg en misschien ging het in fase 1 en 2 in wedstrijden weleens wat te makkelijk of was het vandaag door het fijne weer en het feit dat behalve de sportieve eer er niet veel op het spel stond, een ouderwetse inpakken en wegwezen wedstrijd. 

Dus kunnen wij dit treffen gebruiken als wake up call om vooral de mouwen nog een keer goed op te stropen voor de wedstrijden in de komende Cup Poule fase. Want dat onze Colts kunnen rugbyen dat is wel algemeen bekend. Gewoon het koppie erbij houden en het eigen spel blijven spelen. Komende periode is het naar het zich aanziet kalmte voor de derde fase storm. Dus vooral komen trainen en dit in grote getale, zodat de (nieuwe) patronen nog beter ingeslepen kunnen worden. Daarnaast hopen dat de ziekenboeg niet nog een keer volloopt. 

Uw immer optimistische en tot op de draad kletsnatte rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement