Baaldagje

  -   Nieuws

Wedstrijdverslag WRC Te Werve 1 – HRC 3 (Eindstand 19 – 0)

Zondag stond de wedstrijd tegen WRC Te Werve op het programma. Dit was de derde keer dat wij tegen ze speelden en beide ontmoetingen hadden we gewonnen, maar dit is een Haagsche derby, dus we konden niet achterover leunen.

Met het eerste fluitsignaal bleek al dat het een harde en fysieke wedstrijd zou worden, wat we ook wel hadden verwacht. Onze scrumhalf Specht had na een minuut al ruzie met de tegenstander. Geheel niet zijn schuld natuurlijk. Maar ondertussen wisten wij de bal te behouden en hadden de aanval ingezet, maar de verdediging van Te Werve, geleid door hun eigen reality tv ster, stond als een huis. Het zou geen makkelijke middag worden. Het was uiteindelijk Te Werve die na een sterke fase van hun een try scoorde. Ook bij hun ging het niet vanzelf, maar daar koop je weinig voor uiteindelijk.

In de tweede helft probeerden we het weer met volle kracht om de achterstand om te buigen. Maar we kwamen geen moment in de wedstrijd. Deels door de goede verdediging van Te Werve, maar we lieten ons ook uit ons spel halen. Zitten toch een aantal waxine-eters en betonvlechters tussen die, ja hoe zeg je dat diplomatiek, toch eerder op een voetbalveld thuis horen. Janken, zaniken, denken dat ze de ref zijn. Ondertussen ging de wedstrijd nog door en Te Werve bouwde hun voorsprong uit.

We bleven tot het einde strijden, maar het mocht niet baten. Het was een frustrerende wedstrijd van onze kant, waar even weinig lukte. Jammer, want dit zijn wel wedstrijden die je wilt winnen. Zondag even niet uiteindelijk.

Komende zondag spelen we uit tegen Gouda, hopelijk met een beter resultaat. Ik ben er dan niet door familie omstandigheden, dus ik hoop dat een van mijn teamgenoten de pen oppakt en een mooi verslag gaat schrijven. Maar niet te goed.

Stamping,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement