ASCRUM AA – HRC 3, 34-7

  -   Nieuws
ASCRUM AA - HRC3

Afgelopen zondag mochten wij in Haarlem-Oost aantreden tegen de veteranen van ASCRUM, de Amsterdam Academicals. Een zware tegenstander, gemiddeld toch twintig kilo zwaarder dan ons en een vrachtlading aan ervaring. Hoe ervaren hoor ik u vragen? Wel de meeste van deze heren op leeftijd spelen al langer rugby dan menigeen van ons team jong is. Maar dit biedt ook zeker voordelen, want deze heren willen geen stap teveel zetten, dus was het zaak voor ons hen voorbij te snellen met onze driekwart lijn en dat onze voorwaartsen de rucks snel konden winnen. Terwijl het ASCRUM er alles aan gelegen was om het spel zoveel mogelijk te vertragen, zodat zij het konden belopen. 

            Dit leidde er in de tweede helft zelfs toe dat ze met acht man een ruck in doken. Helaas bleek zondag dat het gezegde, geen enkel plan overleeft vijandelijk vuurcontact, weer waarheid te worden, want wij gingen teveel mee in het spel van ASCRUM. Wij spelen normaliter eenzelfde spelletje, via de voorwaartsen en zij waren daar net even meer bedreven in. Ook onze andere sterkere punten, zoals de line out en de scrum hadden het ook lastig. Dit leidde er toe in de eerste helft toe dat wij tegen een achterstand aankeken en dat bleef helaas de hele wedstrijd zo. 

            Maar uw trouwe verslaggever zou uw trouwe verslaggever niet zijn als hij slechts aan scorebordjournalistiek zou doen. Want de uitslag zegt uiteindelijk maar zoveel over de wedstrijd. Want er waren wel degelijk goede punten die wij mee gaan nemen naar de volgende wedstrijden. Het belangrijkste, wat ook de voorgaande wedstrijden bleek, dit team blijft vechten voor de winst tot het laatste fluitsignaal. Wanneer wij momentum voor onszelf creëerden bleek toch vaak dat wij lastig af te stoppen zijn. Dit resulteerde in onze enige try door Stolk en geconverteerd door Michiel. Dit zijn allemaal belangrijke puzzelstukjes die er voor gaan zorgen dat het Derde een hecht team wordt. Maar er moeten ook aantal zaken beter gaan, waarop wij hard gaan trainen de komende weken. Komende zondag is er geen wedstrijd, maar de week daarna spelen we tegen de Hornets thuis, komt allen! Wat wederom een mooie proef voor ons gaat worden. Weer een nieuwe kans om de vijf punten te pakken en om als team verder te groeien.

Op je enkels,
Mark 

ASCRUM AA - HRC 3
Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement