Allemachtigprachtig

  -   Colts
Colts tekst
HRC Colts 1 uit tegen RC Eemland Colts 1

De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar.

Voor de wedstrijd was de spanning van de gezichten in de groep af te lezen. Immers, bij niet winnen zou het eerste deel van de tweede fase toch met een wat katterig gevoel worden afgesloten. 

Onze vaste camera man (met nieuwe hoed en bril) was er vandaag gelukkig ook weer bij, ondanks het feit dat zijn zoon door een blessure niet speelde. Klasse!

Daardoor kon de in Zuid Holland achtergebleven harde kern tezamen met het internationale mee kijkende publiek, (van Madrid tot Wellington en alles wat er tussen zit) toch met alles mee genieten. 

Want genieten werd het. Vanaf de eerste minuut stonden de helden aan. Superlatieven schieten Uw scribent te kort. Heroïsche verdedigende acties afgewisseld met mooi aanvallend balspel in de lijn. Op momenten leek het erop dat het ovaaltje heel erg heet was, zo snel ging deze van hand tot hand. Tackles waren meedogenloos ondanks het verschil in fysiek bij velen. Allemachtig prachtig.  

Na twee verliespartijen en een gelijkspelletje (wat als verlies aanvoelde), brak de spreekwoordelijke sportieve zon door op een bewolkte dag met motregen in Amersfoort. 

De negatieve spiraal werd vandaag doorbroken. Wat de afgelopen weken niet gebeurde of lukte, ging vandaag van retteketet. En heel eerlijk, als er door het team wordt gewonnen schrijft het verslagje ook veel makkelijker. Uiteraard ben ik zoals altijd objectief, dus kunt u zonder enige twijfel van mij blind aannemen dat het er bij vlagen buitengewoon gelikt uitzag. De HRC Colt rugby machine liep als een zonnetje. Er stond een team dat wilde winnen. Kijk in dit verband vooral zelf ook op YouTube. 

Einduitslag 22-37 in het voordeel van HRC waarbij aangetekend dat er in het tweede deel voor 10 minuten door een gele kaart met 14 man doorgebuffeld moest worden. 

De sportief spelende en ook hardwerkende tegenstander Eemland wist daardoor de score in hun nadeel iets dragelijker te maken. Maar er kon door de tegenstander van vandaag (gelukkig voor HRC) onvoldoende tegenover de opgebouwde voorsprong worden gezet. Dit in combinatie met mooie punten uit conversies en field goal kicks zodat de overwinning van onze helden met het verstrijken van de speelminuten niet ernstig in gevaar werd gebracht. 

De sympathieke ref van de dag was streng maar rechtvaardig. Behalve de gele kaart dan natuurlijk 😉, maar als in de nazit door supporters van beide clubs geen woord over de ref wordt gezegd heeft deze het prima gedaan. En reken er maar op dat in de nazit alle meegereisde analisten langs de lijn hun mening al dan niet onderbouwd met scherpe analyses klaar hebben. 

Hoe dan ook zit deze overwinning stevig in de HRC tas waardoor, en dit ondanks de valse start van deze fase, plaatsing voor de kruisfinales in eigen hand blijft. Nu naar de kerst en oud en nieuw. Maar vooral blijven door trainen is het devies, zodat we in januari allemaal weer aan staan. 

Uw scribent is ook hoog nodig toe aan een kleine break want door alle complimenten (dank daarvoor) wordt de lat wel steeds hoger gelegd om de pen scherp te houden. 

Hoe dan ook, deze overwinning smaakt zeker naar meer. Laat het geen eendagsvlieg zijn geweest en laat de komende kerst en oud en nieuw dus maar snel gebeuren.

Schrijf in dit verband 13 januari 2024 alvast in uw agenda. Thuis in het Haagsche theater tegen ‘t Gooi. Altijd garantie voor een mooie maar ook harde wedstrijd. Uw steun is meer dan welkom. Komt daarom allen de oliebollen eruit juichen. 

Tot in 2024 derhalve, Uw ietwat vermoeide maar na de overwinning immens tevreden, positieve en immer objectieve rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement