Afsluiting seizoen Benji’s

-   Benjamins

Wat een bijzonder jaar hebben we achter de rug met z’n allen. Onze zoon (volgend jaar Mini) heeft lekker kunnen tackelen en heeft weer veel geleerd. Zijn tweede trip naar Richmond, en voor de eerstejaars Benjamins was het de eerste keer,  was wederom een groot succes. Met veel enthousiasme hadden wij, net als veel andere ouders vermoedelijk, onze rugbyheld aangemeld voor een stel (buitenland)toernooien, want dat is hartstikke goed voor de ervaring. Totdat de corona-crisis medio maart een enorme berg roet in het rugby-eten gooide. Wat een teleurstelling. Bijna drie maanden geen trainingen of wedstrijden. Niet de energie kwijt kunnen, we zaten allemaal in hetzelfde schuitje. Gelukkig gingen de trainingen begin juni weer van start, weliswaar met wat regeltjes en enkele beperkingen, maar de jongens en meisjes konden weer lekker ballen.

Zulk heerlijk weer als het tijdens een groot deel van de lockdown was, zo druilerig, winderig en regenachtig was het helaas op de allerlaatste wedstrijddag afgelopen zaterdag. Terwijl de ouders onder hun paraplu toch redelijk nat werden van de horizontaal waaiende regen, zetten de Benji’s zich vol overgave in tijdens de wedstrijdjes van deel 2 van het interne HRC-toernooi. De jongens en meisjes waren behoorlijk doorweekt, maar lieten zich niet kennen en konden aan hun ouders eindelijk weer laten zien hoe ze vooruit waren gegaan de afgelopen periode.

Na de laatste wedstrijd ging iedereen gauw naar het clubhuis (“mochten de ouders nou wel of niet naar binnen?”), waar het een gezellige chaos was met natte kinderen die volgeplakt zaten met kurkkorrels en zich de limonade goed lieten smaken. De uitslag van het toernooi werd medegedeeld, waarna alle kinderen hun diploma kregen uitgereikt. Trainers werden gefêteerd met de nodige bierpakketten en andere cadeaus, en de teamouders, waaronder ik, werden verwend met een cadeau namens het team. Daarna was het voor de meesten een kwestie van snel het muntje verzilveren voor een heerlijk broodje knakworst en gauw naar huis om onder een warme douche te springen.

Beste (hoofd)trainers, teammanagers, ouders en alle andere vrijwilligers en betrokkenen: heel erg bedankt voor dit bijzondere seizoen en tot september op of langs het rugbyveld!