Afsluitdag van de Mini’s

-   Mini's

Het was, zacht gezegd, een raar seizoen. In september kom je vol uit de startblokken en in maart blijkt opeens boem is ho, Nederland gaat in lockdown. Zo ook rugby. Gelukkig mocht de jeugd begin mei weer de wei in om te rugbyen en zo sta je opeens na 6 weken weer oog in oog met elkaar. Competitie spelen was natuurlijk uit en den boze, maar onderling konden de HRC rugbyhelden elkaar tackelen en daar hadden zij ook wel schik in.

Trainers en spelers kwamen ook vlammend de lockdown uit en 8 weken lang sta je weer elke maandag, woensdag en zaterdag op het veld aan te moedigen, te coachen, of de sergeant-majoor te spelen, want soms, echt heel af en toe, wil je die kinderen collectief achter het behang plakken. Maar 8 weken lang deed iedereen zijn best om er toch een zo leuk mogelijk seizoen van te maken en gelukkig lukte dat. Na de lockdown hadden wij in David Weersma ook opeens een extra trainer erbij, die met zijn vissershoedje en vakkundige trainingen danig veel indruk maakte op de Mini’s.

Maar dan, ja, maar dan komt toch het einde van het seizoen in zicht en afgelopen zaterdag 4 juli was het uiteindelijk dan zover. Met nog de allerlaatste wedstrijdjes onderling, die met dezelfde intensiteit als de weken daarvoor werden gespeeld. Het was echt een schitterend einde van een bewogen seizoen. Lachende bekkies bij de Mini’s en gepaste trots bij de coaches. Want hebben die Haagsche rugbyhelden toch een stappen gemaakt. Sommige die net waren begonnen en het in het begin allemaal nog lastig vonden, staan na een jaar fier op het veld. Anderen hebben iets gevonden waar ze goed in zijn, scrummen, rucken, maulen en hebben zich daar in ontwikkeld. Waar wij als coaches soms misschien, heel af en toe (te) kritisch zijn, kwamen er complimenten van buitenaf voor het spelniveau van de Mini’s. Dus dat kunnen de Haagsche rugbyhelden mooi in hun zak steken!

Na de wedstrijden en toen iedereen inmiddels was natgeregend, snel het clubhuis in voor een broodje knakworst, glaasje limo en de diploma-uitreiking. Ja, dan sta je daar als coach toch een klein traantje weg te pinken. 100 Mini’s voorzien van hun eigen HRC vissershoedje, met diploma en waarvan je een deel volgend jaar niet meer terugziet. Met een aantal die naar de Academy gaan, anderen alleen naar de Cubs en een enkeling die stopt. Ga je ze toch nog missen, die schoffies.

Hard, Lomp en Hoog,
Mark