Afgetekend

-   Colts
Wedstrijdverslagen HRC Colts 16 februari 2020

Colts 1 draait heel lekker dit jaar. Ze staan strak bovenaan de cup poule met een indrukwekkend trysaldo en maar 3 tegentries; tegenstanders lijken zich soms (enkel) het tenminste 1 try scoren tot (haalbaar) doel te stellen. Maar dat lag anders voor het team dat deze zaterdag op bezoek kwam! Breda,‘t Gooi en de Dukes zijn alle drie nog in volop in de race voor de tweede plek. Als de Colts van Breda HRC zouden kunnen verschalken, zouden ze hele goede zaken doen. Breda kwam dus om te winnen. Reden voor de staff om het team (waarvan een deel nog een eeuwigdurende terugreis uit Manchester in de benen had) vooraf even op scherp te zetten. En met succes. Want hoewel het altijd oppassen is met Breda, was de voorsprong bij rust al riant en de winst afgetekend (57-0)!

Colts 2 werd wat geteisterd door griepgevallen en dus was het plotseling wat krap bemenst qua spelers en rijders. Maar met kunst en vliegwerk (en diepe dank aan diegenen die hun plannen omgooiden!), kon het team toch richting Roosendaal. Hoewel het ontvangende cluster team Bekaro/REL ook wat uitvallers had, was er bij de thuisclub een team wiens wedstrijd was afgelast. Die spelers waren maar al te graag bereid om (met of zonder omgedraaid shirt) in te vallen, zodat er gewoon XV-a side kon worden gebald. Het resultaat? Een heerlijk potje rugby en een eveneens afgetekende zegen voor onze Colts (24-60), die volop in de race zijn voor de tweede plek in de poule.