Afgetekend

  -   HRC 2
HRC 2 vs Gooi 2

HRC 2 tegen RC ‘t Gooi 2 (respectievelijk de koploper (wij) tegen de nummer 6 (zie) van Future klasse) was in de eerste helft nog best spannend. Ten eerste omdat het ‘t Gooi was, steevast en van oudsher een tegenstander van formaat, maar ook omdat het spel in het begin een zeker evenwicht tussen beide teams liet zien. Die verhouding nam overigens niet weg dat HRC’s Kick de Heer in de 18e minuut de score voor de Haagse opende (zonder conversie). HRC liep in de 31ste minuut nog wat verder uit naar 12-0 door een try van Sam Voorhoeve die Philip Mossman keurig converteerde, maar het ging met die toch beperkte voorsprong en een man minder (geel voor Rossouw Coetzee) de rust in….

Net na rust sloot RC ‘t Gooi aan met een try in 3de minuut zonder conversie. Met 12-5 op het bord leek het nog alle kanten op te kunnen. Maar vermeld moet wel dat Gooi met een onvolledige eerste rij was afgereisd en dat er dus uncontested werd gespeeld. Daarbij zaten zij nog wat krapper in de wissels dan wij. Dat maar vooral het feit dat het bij onze jonge talenten (na die ongelukkige pot tegen de Utrechtse Studenten) weer echt lekker liep, maakte dat HRC 2 in de tweede helft over de bezoekers heen denderde.

Tries in de 6e (Philip Mossman met conversie), de 10e (Kick de Heer maar Philip schoot deze niet tussen de palen), de 20ste (Filemon Schöller met conversie van Philip), de 27ste (beekwerk van Jake Valk, conversie van Philip) en de 35ste minuut (Sacha Verheul met conversie) brachten voor HRC 52 punten op het bord. De 12 voor Gooi waren het gevolg van hun 2e try ditmaal met conversie in de 15e minuut.

De foto’s zijn van Sportsnap’s Michel Finkelnberg en op Sportsnap.nl zijn de rest van zijn mooie prenten van deze pot te bewonderen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement