Afgelopen weekeinde alleen maar uitwedstrijden voor de Cubs

-   Cubs
Team Geel tegen Breda, Team Blauw  tegen Hookers, Team Rood tegen 't Gooi, Team Groen tegen Utrecht en Emmen.

6 April turned out to be a tough morning in Breda!

Team Geel (CU1) travelled to Breda in the knowledge that they have already qualified for the final in Amsterdam on 11th May. In perfect rugby conditions Breda was the team on form. In their previous two meetings HRC had come out winners but now it was Breda who were completely dominant racing to an early 19-0 lead at half time. HRC had difficulty in getting over the gain line and also falling off tackles in defence.

The second half saw HRC play some of the kind of rugby that has meant they have been undefeated this year. However Breda were making very few mistakes and despite man of the match and captain Luuk putting in some try saving tackles Breda won convincingly 47-0.

Next week will not be an easy match against an in-form 2nd place Amstelveen but these tough matches are good for player and team development.

Team Blauw was op 6 april te gast bij de Hookers.

De sfeer was weer als vanouds. En dan bedoel ik positief, want we komen graag langs in Hoek van Holland. We speelden 14 tegen 14, want ook Hoek van Holland had te kampen met blessures. Dat kwam prima uit, want ook aan onze kant hadden we een reeks geblesseerden. De eerste helft was duidelijk voor HRC en speelden de Hookers wat terughoudend. We speelden een dynamisch spel met weinig rucks en veel open spel. In de 2de helft kwam HvH in zijn ritme en creerde volop mogelijkheden. Helaas voor HvH wisten ze deze niet om te zetten naar punten en eindigde we met een stand van 0 – 36. Na het douchen en omkleden hebben beide teams zich verzameld in de kantine voor Man of the match. Voor HRC was dit Derek.