Aansprekend januari

  -   Benjamins
campagne Aansprekend januari
Het vervolg op het verzoek van november 2023

Donderdag 9 november vorig jaar ploften er in de e-mailbox van alle HRC-leden een verzoek om allemaal een extra stap te zetten en er zo voor te zorgen dat Rugby voor blijft lopen op andere sporten en dat we trots mogen zijn en blijven op (een toonaangevend) HRC. Mocht je deze e-mail gemist hebben, klik dan hier.

Nu is januari natuurlijk dé maand van de goede voornemens en dus is het een uitgelezen kans om jullie – juist deze maand – te herinneren aan de normen en waarden die we graag op en ook buiten HRC willen zien en uitdragen.

Deze hele maand delen we daarom – bij wijze van geheugensteuntje – op de HRC socials en in de Op de Proppen een aantal “best practices” en vragen we jullie elkaar, in alle vriendelijkheid, aan te spreken als het (nog niet helemaal) goed gaat.

De eerste drie voor deze week zijn:

  • Be the example you want our children to see“, want opvoeden is voorleven en als je het zelf niet (goed) doet, hoezo kan en mag je dan van andere vragen het wel (goed) te doen?
  • Respect everyone“, dat geldt – des rugby’s – natuurlijk richting de ref en zijn assistenten, maar daar houdt het niet op, iedereen, echt iedereen verdient het om met respect behandeld te worden.
  • Talk to people, not about them“, onze functionaris Veilige Sport en Cultuur en Welzijn riep ons in november op om elkaar direct en vriendelijk aan te spreken. Dat is één, maar ook dit geldt veel breder; vergeet niet een praatje te maken met die nieuwe of wat stillere teamgenoot, of met iemand die wat zoekend om zich heen kijkt, in plaats van er wat lacherig voorbij te lopen.

Overigens pretenderen we zeker niet volledig te zijn, er zijn er natuurlijk nog veel meer. Laat het dan ook niet ophouden in januari, maar blijf doorpakken en aarzel niet om je ervaringen, mooie initiatieven of input te delen door ze bijvoorbeeld toe te sturen aan de redactie (per e-mail aan redactie@haagscherugbyclub.nl) zodat ze in onze nieuwsbrief kunnen worden meegenomen.

En heb je vragen of suggesties? Dan kan je terecht bij onze functionaris Veilige Sport, Kour van der Laan (kour.vanderlaan@haagscherugbyclub.nl).

Samen bouwen en (onder)houden we de mooiste sport én de mooiste club!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement