Aangepaste Corona maatregelen

  -   Nieuws
Een update over en toelichting op de regels

Per 6 November zijn de corona-regels ook voor de sport aangescherpt. Op onderdelen lieten de regels ruimte voor interpretatie, de gemeente Den Haag heeft mede daarom verduidelijking van de regels opgesteld.

De belangrijkste daarvan is dat het clubhuis alleen geopend is voor sporters, scheidsrechters, vrijwilligers in functie (waaronder ook bardienst en rij-ouders) en functionarissen.

Voor de sporters van 18 jaar en ouder geldt daarbij dat er een Coronatoegangsbewijs (CTB) moet worden getoond die het clubhuis in willen. Voor de overige personen die, volgens bovenstaande regel nog toegang hebben, is dit niet verplicht.

Met het oog op de snel oplopende besmettingscijfers wil HRC de geldende regels respecteren en niet de grenzen van wat zou mogen opzoeken.

Dat doen we om ons steentje bij te dragen aan het kunnen laten doorgaan van het sporten en de competitie.

Houd er dus rekening dat je zal worden gevraagd waarom je het clubhuis in wil en dat je vervolgens je CTB zal moeten tonen. Daarbij trekken we één lijn; ook vrijwilligers en functionarissen wordt om hun CTB gevraagd. 

Voor deze laatste groep geldt echter dat we ze niet mogen weigeren. In het clubhuis wordt iedereen sowieso geplaceerd (zitten), en word je gevraagd om de onderlinge 1,5 meter afstand echt in acht te houden.

Het afhalen van eten bij Food to love is voor iedereen mogelijk – dit wordt afgegeven bij de deur beneden.

We zijn ons zeer bewust dat de ideeën over corona en de regels heel erg uiteenlopen. Om de club en de sport aan de gang te houden kunnen we niet anders dan ons zo goed en zo kwaad als het gaat voegen. Van jullie allen vragen we medewerking en realiseer je daarbij dat degene die je om je CTB vraagt of andere aanwezigen geeft die regels zelf niet heeft verzonnen. We verwachten dat iedereen elkaar, elkaars mening en elkaars gevoel respecteert!

Bijvoorbaat dank voor jullie medewerking en met Ovale groet,

het Bestuur

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement