7-70 voor Xtreme

  -   Nieuws
Wedstrijdverslag RC Nijmegen – HRC Xtreme zondag 10 april 2022, door Lara May

Om 08.15u verzamelen op de club wegens de KO tijd van 11.30 in Nijmegen, dat was wel even ERG vroeg opstaan op je vrije zondag..! Maar met wat extra koffie kwamen we aan in Nijmegen, waar het zonnetje al lekker scheen. Het beloofde een mooie dag te worden!

Het fluitsignaal ging en vrijwel gelijk maakte Maartje een mooie doorbraak. Na een goed samen spel met de voorwaartse hadden we al na 10 minuten onze eerste try door Ymke maar de ref kende hem niet toe wegens holding up. Jammer maar we gaan door, blijven in de 10 meter van Nijmegen en scoren al gauw dan alsnog de eerste try door Montse.

Daarna volgt een sterke maul vanuit de linke out en weet captain Maartje de tweede try te drukken.

Het spel wordt feller en we krijgen de ref steeds meer tegen ons. Montse wordt het veld afgestuurd met een gele kaart wegens een hoge tackle. Deze ref liet ons niet eens op borst hoogte tackelen en floot alles af. Een gele kaart voor een prop is altijd onhandig maar gelukkig kunnen we intern wat schuiven en blijft onze scrum ongenadig sterk. We winnen hem keer op keer.

Nijmegen weet door te breken door een botsing tussen twee van onze speelsters, maar wordt hard aan het shirt naar beneden getrokken. De ref vindt het gevaarlijk spel en kent Nijmegen een penalty try toe. 7-10. We zijn het oneens met de beslissing maar het motiveert ons om nog harden te gaan werken. Deze wedstrijd moeten we met gemak kunnen winnen, maar de stand is nu veel te close.

Laura de K lijkt haar nieuwe positie helemaal te hebben gevonden op de wing, en maakt een mooie lange break. Vervolgens is het Larissa die door een zelf bedachte nieuwe line out call, op verrassende wijze via de zijlijn in de line out door Nijmegen heen weet te brekken en in een lijn richting de trylijn sprint. Try! Wat zijn we trots dat deze nieuwe code zo mooi tot uitwerking is gekomen!

Dan spelen de drie kwarters de lijn vliegensvlug uit en weet Sophie vanuit de diepte een mooie try in de hoek te drukken.

De gaan de rust in met een mooie voorsprong, maar voelen dat we er nog veel meer uit kunnen halen. We hebben een goede bank, en er worden wat wissels gemaakt.

Ook onze speelster met de oneindige lange en snelle benen Noa komt er in en al snel vliegt ze over het veld en drukt haar eerste try. Velen zouden er later nog volgen!

Even hadden we op het veld niet het besef dat onze kickende meiden gewisseld waren. Wie moest nu de kicks nemen? Captain Maartje had zichzelf al aangeboden om de kick off te nemen. Ze had het immers ‘wel eens’ geoefend, maar nog niet eerder in een wedstrijd gedaan. Nou, het was een kick off uit het boekje, perfect!

Na die eerste try in de 2e helft kwam daar de volgende uitdaging; wie neemt de conversie? Waar een gemiddelde flyhalf vaak sowieso de gene is die verantwoordelijk is voor kicks, is dat bij ons niet echt het geval. Toch had flyhalf Anne jaren geleden tijdens een revalidatie periode wel eens geoefend op het trappen tussen de palen, dus waagde ze het gokje. Dat bleek gelukkig niet onverdienstelijk. De 1e conversie ging buiten ieders verwachting mooi door de palen, de 2e ketste helaas net tegen de paal aan en de 3e ging zeker in de richting, maar haalde de palen niet. Gelukkig kwam Do daarna terug het veld in om de kicks weer over te nemen. Leuk experiment, misschien moeten er wat meer meiden vaker gaan trainen op het kicken voor deze onverwachte momenten! 😉

Noa drukt meerdere try’s en iedereen is onder de indruk hoe moeiteloos het haar lijkt te vergaan om de tegenstanders van zich af te weren. Toch weet ook Laura G na een mooie run de bal af te geven aan de winger, en drukt Jikke ook een try.

Na ook wat conversies tussen de palen te schieten is het nu aan Do om ook een try te drukken na fantastisch samenspel tussen nr 8 Larissa en onze nieuwe scrumhalf Floor.

Het einde van de wedstrijd is in zicht. Anne zet haar lijn nog een keer neer, en center Rachel maakt een mooie side step en stapt zo in het gat naar binnen, ze speelt af op Maartje en die weet de bal met een perfecte timing nog af te geven op Noa. De laatste try van de wedstrijd. We nemen de punten met een dikke 07-70 winst mee naar huis!

Woman of the match door Xtreme: Claire & Ymke
Woman of the match door Nijmegen: Claire

En leuk om te vermelden dat we door de goede ad-kunsten van Claire, zelfs tegen een studententeam, ook de 3e helft wisten te winnen!

Gezien Nijmegen relatief dichtbij de laatste rustplaats van onze lieve Renée ligt, hebben we er een soort traditie van gemaakt om na de wedstrijd bij haar langs te gaan. Na een goede wedstrijd konden we de dag in het zonnetje zo met zijn allen fijn samen afsluiten.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement