5 tegen 50 en een beetje

-   Colts
wedstrijdverslagen HRC Colts 8/2/2020

De HRC Colts van team 1 werden deze zaterdag om 13.00 uur in Amersfoort verwacht voor een potje tegen RC Eemland. Hoewel de Colts van Eemland zich in de onderste regionen bevinden, hadden noch ’t Gooi noch Breda (beide nog in de race voor een finale plek) het echt makkelijk tegen dit team. En met een thuisteam dat dus soms best verrassend uit de hoek kan komen en een wat gehavend HRC is het misschien toch even afwachten? Nou nee dus. Toegegeven, het was een wat vreemde pot. HRC Colts 1 geldt dit jaar toch wel als “the team to beat” en dan wordt er door tegenstanders veel uit de kast getrokken, maar het voortzetten van de ongeslagen reeks Colts 1 heeft geen moment ter discussie gestaan; 5-54.

Colts 2 ontving het cluster Tovaal/Oemoemenoe thuis. Dit team staat met een hoog positief trysaldo ongeslagen boven aan, dus het was vooraf bekend dat het geen eenvoudige pot zou zijn en dat winst er waarschijnlijk niet in zou zitten. Die verwachting bleek juist, maar cadeau kregen de Zeeuwen het niet. De verdediging van onze Colts stond tot ver in de 2e helft als een huis. Om eigen kansen optimaal te benutten – zeker tegen een sterk en fysiek team – is toch nog wat meer routine nodig. De eigen score bleef dus wat achter en het werd uiteindelijk 5-51. Aan de aanval moet dus nog gewerkt worden, maar aan inzet ontbrak het zeker niet.