47th Edition Tom Morris Tournament

-   Junioren

Wedstrijdverslag HRC Junioren

Het Tom Morris Toernooi van de Royal Kituro Rugby Club in Brussel staat al sinds jaar en dag bekend als een prestigieus, internationaal sterk bezet tournooi voor U 14 (Cubs) en U 16 (Junioren) teams en dat diverse teams naar Brussel afreizen met wat extra verstreking in de gelderen, of zich inschrijven met een speciaal geselecteerde (sterke) gelegenheidsformatie, wil ook wel wat zeggen.

Het feit dat HRC eigenlijk altijd een (voor) uitnodiging mag ontvangen is daarmee al iets om trots op te zijn. Dat onze Junioren – na een lang seizoen en dus enigzinds op hun laatste benen – hier de laatste jaren goed presteren, is op zich ook een groot compliment waard. Vorig jaar werd de de Cup finale nipt verloren van de gastheren en dit jaar ging alleen de allereerste pot tegen Epernay Champagne verloren (dat slow opstarten blijft een dingetje).

Door de indeling van de poules had dat ene verloren eerste potje wel meteen tot gevolg dat HRC om de Plate zou gaan spelen. Al de andere matches werden echter gewonnen, inclusief de Plate finale tegen het Dutch Barbarians Team (die na een spannende play off ook in de Plate poule terecht waren gekomen) en dus kwam de Plate dit jaar mee terug naar Den Haag!