Trip-verslag

  -   Cubs
cubs trip
Ook onze Cubs zijn op tip geweest!

In plaats van te verregenen op de vrijmarkt, verzamelden een kleine 60 cubs zich in de vroege morgen van Koningsdag bij HRC om op trip te gaan. De bestemming? België.

De reis verliep voorspoedig en in de bus werd al snel de toon voor een leuk weekend gezet. Zo werd Stijn als eerste tot ‘Koning’ gekroond vanwege zijn positieve inzet voor team Groen. Ook wisselde de wijsmuts (oranje pruik) onder de begeleiders al meerdere malen van eigenaar. 

Na aankomst op de Hagaard zocht iedereen een slaapplek uit en na een lekkere lunch was het tijd voor de eerste activiteit: Highland games. Een combinatie van kracht, teamwork en natuurlijk plezier. De dag vloog voorbij en na een voedzame maaltijd van Food to Love, vermaakten de jongens zich met o.a. een stoelendans en bij het kampvuur. 

Na een nacht waarin het nog lang onrustig bleef, kwam de ochtend voor iedereen sneller dan gehoopt. Met kleine oogjes van de slaap zaten de cubs (én begeleiders) aan het ontbijt. Gelukkig kon de slaap uit de ogen gespoeld worden. Een bezoek aan het lokale zwembad met wildwaterbaan zorgde – ondanks dat de Cubs zich verplicht in strakke zwembroeken moesten hijsen – voor veel waterpret. 

Bij terugkomst op de Hagaard stonden mega stapels pannenkoeken op de hongerige cubs te wachten. Tijd om uit te rusten was er niet, de volgende activiteit stond alweer op de planning. Omdat wedstrijden tegen andere Cubs uit de regio niet mogelijk bleek te zijn (in België werd nog gewoon competitie gespeeld) was er door de Tripcie een clinic door niemand minder dan Tim Visser geregeld. 

Na een korte quiz om Tim Visser te introduceren liep de hele groep naar een nabijgelegen voetbalclub waar de clinic plaatsvond. Het was een leuke sportieve middag die werd afgesloten met het uitdelen van handtekeningen. 

Na twee intensieve activiteiten was het tijd om te chillen, te BBQ-en en op te maken voor Kangaroo Court, altijd één van de hoogtepunten van de trip. En ook dit keer stelden de rechter, de aanklager maar ook de beklaagden en hun advocaten zeker niet teleur. In het kader van ‘What happens on tour, stays on tour’ kunnen we niet teveel uitweiden, maar het was weer memorabel. Het kampvuur mocht ook deze avond niet ontbreken en ondanks dat de cubs moe en voldaan moesten zijn, was slapen toch het laatste waar de jongens zin in hadden. 

Waar de jongens ’s avonds nog lekker lang druk in de weer waren, zo stil was het maandagochtend. En wat is er voor de begeleiding dan leuker om met de boombox op standje hard de kamers rond te gaan met Jochem Meyers “Wakker worden, wakker worden” uit de speaker.

Na het ontbijt volgde een grote schoonmaakoperatie. Bij de eindcontrole bleken al onze inspanningen om het afval netjes te scheiden echter niet voldoende. Vrijwel al het vuilnis moest opnieuw gesorteerd en in de juiste vuilniszakken gedaan worden. Na een dappere poging werd besloten al het vuilnis maar gewoon mee naar Nederland te nemen. Niet het einde waar iedereen op zat te wachten, maar ook dat hoort bij een onvergetelijke trip!  

De Cubs en de begeleiders kijken terug op een zeer geslaagd weekend! Rest ons de sponsoren te bedanken voor het mede mogelijk maken van deze trip!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement