Ruime winst in 4-jaargetijden

  -   Colts
Colts tekst
HRC Colts 1 uit tegen 't Gooi

De allerlaatste reguliere competitie wedstrijd van het seizoen 2023/2024 was uit tegen de rugbyclub uit Naarden, ‘ t Gooi. 

Naarden werd vandaag door moedertje natuur wel omgedoopt tot het Vierjaargetijden Dorp. 

Want zon, regen, koude wind en hagel werden gedurende de 70 minuten ruimhartig over de spelers en de meegereisde toeschouwers uitgestrooid. Regelmatig ook nog eens in wisselende volgorde. 

‘t Gooise matras werd tijdens de regen haast het Gooise moeras. Maar het deerde onze Colts verder in het geheel niet. Wat een (naar het lijkt zo langs het lijntje) steeds sneller spel wordt er gespeeld! De verder zeer sportief spelende tegenstander van vandaag kon op momenten weinig anders doen dan alleen maar kijken. 

En de try’s gingen ook deze wedstrijd van retteketet. Half time was de score opgelopen tot 0 – 42 in het voordeel van HRC. 

Analoog aan afgelopen week werd er wat gas teruggenomen in het tweede deel van de wedstrijd. Nog steeds wel mooie acties en goed verdedigen gezien. Maar waar normaliter een beetje toeschouwer blijft staan om maar niets van het wedstrijd verloop te willen missen, werd er vandaag  en masse richting de overkapping naast het clubhuis gegaan. Thuis moest wel iedereen de haren wassen (tenminste bij de mannen die nog gezegend zijn met een haardos), want met een operationele bbq met daarop sissende en spetterende hamburgers, lagen de rookwolken wat laag onder de overkapping. 

Dat de tweede helft niet meer spannend was mocht echter de pret gelukkig niet drukken. De overwinning met 7-52 voelde goed en geeft vertrouwen over een goed resultaat bij de kruisfinales. Daar wacht over twee weken Amstelveen. De laatste wedstrijd tegen deze tegenstander was uit net boven Schiphol. Een mooie overwinning werd door onze Colts behaald. Maar wel een tegenstander die niet onderschat mag worden. Dus zeker scherp maar ook heel blijven ondanks de NL selectie wedstrijden, toernooi en trip.

In ieder geval is door dit fantastische resultaat nu al minimaal een vierde plek in de competitie behaald. Na twee wedstrijden in de komende periode weten we wat het voor onze Colts echt is geworden.

Hou in ieder geval de agenda vrij komende maand. Want de eerste wedstrijd van de kruisfinales van het Cup poule NL U18 zal plaatsvinden op de heilige Haagsche grond. Behalve een mooi resultaat hoopt Uw scribent wel op beter weer. En als dat er ook is dan is er geen enkele reden om NIET te komen kijken. 

Uw doorgerookte en uitgewaaide rugby ouder(e)  

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement