Fysiek maar gewonnen

  -   Dames
Xtreme
Wedstrijdverslag HRC Xtreme vs Cheetahs

Zondag 17 maart spelde HRC Xtreme de één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Bij de eerdere pot tegen de Cheetahs lukte het Xtreme met een flinke overwinning het veld af te gaan en ook deze wedstrijd leek het lekker te lopen. Flanker Sophie Henselijn brak al snel door de verdediging van de bezoekers en de eerste try – met conversie van Laura de Kempenaer – was een feit (7-0). Ook Xtreme’s snelle center, Lisa Berding, deed een duit in het zakje. Haar lange sprint bracht Xtreme op een 12-0 voorsprong.

De Cheetahs spelden echter een heel fysiek spel en wisten daarmee ook een try te drukken (12-5). Toen Xtreme vervolgens weer dichtbij de trylijn van de Cheetahs kwam wisten ze de bal niet goed weg te werken. De kick kwam recht in de handen van winger Sterre Meijer die met gemak nog vijf punten extra wist te drukken (17-5). De eerste helft eindigde met nog een try voor de Cheetahs in 17-10.

In de tweede helft bleef Xtreme de overhand houden en was het tweemaal Sophie Henselijn die de punten voor het thuisteam op het bord bracht. Daar zetten de Cheetahs nog één try tegenover: eindscore 29-15.

Foto’s zijn van Frank van Leeuwen van SportSnap. De rest van zijn rapportage zie je hier. De foto van onze Xtremies is overigens niet van Frank, die werd geschoten door Bianca May.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement