2x winst voor onze Colts

  -   Colts
Colts 1 vs Dukes
Wedstrijdverslagen HRC Colts 2/10

Dat er deze week maar 2 Colts teams hun competitie-programma konden afwerken is een puntje van aandacht.

Schoolverplichtingen, blessures, open dagen en andere afzeggingen zorgden er voor dat Colts 2 niet naar Groningen afreisde en omdat Groningen geen mogelijkheid zag de wedstrijd te verplaatsen, ging die pot dus met 0-30 verloren. Colts 2 zal volgende week thuis tegen het cluster Delft/Hermes/Sparta fris uit de startblokken moeten komen om hun positie (en het trysaldo) in de Bowl poule A wat op te krikken.

Bij Colts 3 liep het – uit in Zaandijk tegen het cluster team Zaandijk/Westfriesland – vooral in de eerste helft op rolletjes. Het team kwam op ruime voorsprong. Vervolgens zakte ze echter een beetje weg en haakte de gastheren toch weer gevaarlijk aan. Maar uiteindelijk kwam de overwinning (20-31) mee terug naar Den Haag en daarmee heeft ons 3e team zich keurig bovenaan in de Shield A poule genesteld.

Het wedstrijdverloop van Colts 1 thuis tegen RC The Dukes liet ook zo’n tijdelijke inzakking zien. Man of the Match Tobias doet verslag:

Hallo, ik ben Tobias MOTM van de wedstrijd tegen The Dukes. Een wedstrijd waar we als team naar uitkeken. Met een 2de positie in de competitie was Dukes op papier gezien een van onze moeilijkste wedstrijden.

We waren goed voorbereidt, we verzamelde een half uur eerder om met het team en coaches te praten. Je voelde de spanning voor de wedstrijd in de kleedkamer. Iedereen was gefocust en klaar om te strijden voor elkaar.

We hadden een goeie start en het stond al snel 12-0. We zakten daarna een beetje in en gaven veel penalty’s weg. Dukes kwam daardoor een iets terug waardoor het 12-7 werd.

In de 2de helft herpakte we ons en wonnen we de wedstrijd met 29-7.
(Noot van de redactie: daarbij mag ook nog wel vermeld worden dat HRC The Dukes op die ene try wist te houden en zelf nog 2x het ovaal achter de lijn drukte toen ze even met een man minder op het veld stonden).
Voor de stand in de Cup poule klik je hier

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement