Chapeau

  -   HRC 1
finale
Het wedstrijdverslag van de finale

29 mei, 2de pinksterdag, de dag van de “waarheid”: de finalewedstrijd om het landskampioenschap tussen HRC 1 en R.C. Eemland.

Volgers van ons 1ste wisten dat het team het héél, héél zwaar zou gaan krijgen. De drie eerdere ontmoetingen tegen R.C. Eemland gingen allen verloren respectievelijk met 20 – 21, 23 – 27, en 7 – 27. Daarnaast is R.C. Eemland in de reguliere competitie als 1ste geëindigd.

Maar er moest éérst nog gespeeld worden voor de overwinning en dat HRC 1 karakter heeft dat heeft het team zichzelf bewezen in de wedstrijd tegen ‘t Gooi 9 dagen eerder! Yes we can.

De organisatoren hadden alles strak geregeld; bussen, verzameltijd, entrée kaarten, een bbq op de club na thuiskomst enz. enz. 

Chapeau organisatie, alles goed gelukt.

Om 11 uur sharp vertrokken we met 5 bussen vol supporters naar het Nationaal Rugby Centrum te Amsterdam. Veel supporters waren ook met eigen vervoer gekomen. Ook R.C. Eemland liet zich niet onbetuigd en werden ondersteund door een vracht aan supporters. Het stadion zat vol en de sfeer was geweldig.

Om 13 uur was de kick off en om 13.03 stond de 1ste score op het bord. Davíed gaf een fenomenale cross kick over de breedte van het veld en Siem Noorman drukte de bal achter de lijn 5 – 0 voor ‘t Hagie. Nog 77 minuten te gaan.

Vanaf de kick off nam R.C. Eemland vervolgens het initiatief en overheersten zij ons in de voorwaartsen. Daar waren we niet tegen opgewassen. En in de 7de, 12de en 17de minuut moesten we ons hoofd buigen en was de score 5 – 19.

Een penalty kick van Davíed leverde HRC 1 nog 3 punten op en zo was de ruststand 8 – 19. Het zag er somber uit.

Maar er moest nog een 2de helft gespeeld worden en als echte HRCer hoopte je op een verrassing want dat kan het team wel: je verrassen.

Helaas miste Davíed in de 48ste minuut een penalty en wist R.C. Eemland in de 53ste minuut wederom de tryline te passeren en stond het 8 – 24.

HRC – moet gezegd worden – deed er alles aan om hun gevaarlijkste wapen, de aanval, in stelling te brengen. En even gloorde er hoop in de Haagsche hagtûh toen de jongens werkelijk een magnifieke try scoorden door Jasey van Kampen en geconverteerd door Davíed. 15 – 24.

Lees wel ik schrijf “jongens” want het was een team effort bij uitstek. Dit was het spel wat HRC 1 dit seizoen zo vaak op de mat geëtaleerd had; dit was het spel waar we dit seizoen zo van genoten hebben.

Helaas kon het eerste niet doordrukken en was het R.C. Eemland die in de 74ste minuut nog eenmaal scoorde: eindstand 15 – 31.

R.C. Eemland de terechte Nederlands kampioen; gefeliciteerd.

Selectie, coaches, teammanagers van de HRC bedankt voor de prachtige wedstrijden die jullie ons dit seizoen voorgeschoteld hebben, bedankt voor jullie tomeloze inzet tijdens trainingen. Het resultaat was deelname aan de finalewedstrijd om het Nederlands kampioenschap. Chapeau!!!

Ook dank aan Heinz Geurts voor het adequaat bijhouden van de score t.b.v. livescore zodat de thuisblijvers op de hoogte bleven van het verloop van de wedstrijden.

Foto’s bij dit bericht zijn van Frank van der Leer/Sportsnap.nl. Op de websitebezoek van Sportsnap en op de site van Rugby-shots.nl zullen binnenkort ongetwijfeld meer foto’s te zien zijn. Vergeet niet even een kijkje te nemen!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement