Zwaar bevochten

  -   Colts
colts
Wedstrijdverslag HRC Colts 1 vs 't Gooi Colts 1

Het eindresultaat vandaag is dat HRC heeft gewonnen. Maar het was geen makkelijk potje.

 ‘t Gooi was duidelijk niet naar de hofstad gekomen om te verliezen. Een rugby gevecht tot gevolg. En net zoals verleden week in Frankfurt moesten de mouwtjes omhoog om de wedstrijd winnend over de streep te trekken. 

Na hard werken en een mooie field-goal voor HRC werd door de gasten na een break een try gedrukt. Vrij snel erna kwam HRC (gelukkig voor iedereen die onze Colts een warm hart toedraagt) er met een try weer over heen.

Die (kleine) marge werd met hard werken  tot het eind vast gehouden. Na de officiële speeltijd stond er in het voordeel van onze Colts 25-19 op het score bord. 

Het positieve is wel dat de trainers nog wat te doen hebben komende week, want analoog aan de rommelige verkeerssituatie in en rond Den Haag, was de wedstrijd ook wat rommelig zo vanaf de tribune bezien. 

De warmte speelde daarin vandaag zeker een rol. Want het was naast warm ook benauwd.  Dat lag gedurende de wedstrijd als een warme deken zichtbaar over de schouders van de spelers. 

Daardoor liep de irritatie ook weleens op. Gelukkig hield de ref de wedstrijd onder controle. Hij had er weleens wat (ruime)  uitleg voor nodig maar daardoor werd de druk bij tijd en wijle verlaagd. 

Na de wedstrijd werd gemeld dat het tweede HRC Colts team ook ruim had gewonnen tegen de gasten uit Aken. 40 – 7 in het voordeel van HRC Colts 2. Ook een puike prestatie.

Derhalve een 100% score vandaag voor onze Colts want ons derde Colt team had vandaag helaas geen tegenstander. Maar een Haagsche hattrick zal er ergens dit seizoen nog wel komen. 

Maar nog even terug naar vandaag, lekker rustig achter over geleund naar een rugby wedstrijd kijken zat er vandaag niet in. Het zweten kwam niet alleen door het weer. Gezien de gemiddelde leeftijd van de supporters, zeker van toepassing voor het mannelijke gedeelte uiteraard, is het verzoek om naast de EHBO tas ook een defibrillator bij de hand te hebben. Tenminste als de wedstrijden zo spannend blijven. Dus Colts, graag wat makkelijker de tries scoren. 

Wat vandaag ook vermeldenswaardig is dat een hele grote groep vanuit de HRC TBM groep hartstochtelijk mee leefde. En die support werd door de spelers zeer gewaardeerd. Dank daarvoor. 

Volgende week uit naar Utrecht. Verleden jaar ook een tegenstander waar tot de laatste minuut gestreden moest worden. Schrijver dezes hoopt wel dat het wedstrijd verloop, zeker na vandaag, wat ontspannender zal zijn.

Ps, kleine oproep van huishoudelijke aard, graag bidons na gebruik weer in het kratje waar de bidon uit is gekomen. Anders hebben jullie na een aantal wedstrijden geen bidons meer. Het begint namelijk nu al te lijken op een Colts bidon Bermuda driehoek. 

Uw enigszins weer opgedroogde en door een lichte griep getroffen rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement