Uit in Castricum

  -   HRC 1
HRC 1 vs Cas
Het wedstrijdverslag van de uitwedstrijd van HRC 1 vs de Castricyumse RC op 8 april jl.

Goede morgen rugby vrinden,

De rugby resultaten tijdens mijn afwezigheid liegen er niet om. Een zwaar bevochten overwinning bij nota bene Haarlem (10 – 13) en een spetterende winst op de Dukes (55 – 0) tellen!

Zaterdag jongstleden was ik er zelf weer bij, uit tegen Castricum. De hoofdcoach Hadley, manager John Verheggen, David Weersma, Liam Stone en Castor Magis waren echter niet beschikbaar!!

Bob nam de honneurs van hoofdcoach met verve op zich; John werd vervangen door niemand minder dan Tis (onze voorzitter) en de drie uitgevallen spelers werden vervangen door drie eerstejaars senioren uit de jeugd in de basis. Tom Hijdra op fly-half, Kees de Bruin op 1ste center, en Abe Hoogveld op flanker. Alle drie speelden geweldig zoals alle overige spelers. Fijn dat we zo’n brede talentvolle selectie hebben.

Tegen Cas was de 1ste helft eenrichtingsverkeer. Bij de rust hadden we maar liefst 5 tries gescoord door respectievelijk Victor Huurman (7de min.), Björn Dolman (20ste min.), Floris Dullemond (27ste min.), Lodi Buijs (35ste min.) en Bobby Leahy (39ste min.). Lorenzo Groos had de juiste schoenen aangetrokken en miste geen enkele conversie waarvan 2 knappe van de zijlijn. En zo stond het 35 – 0 bij de rust in ons veurdeel.

In de 2de helft kreeg Cas een oprisping en scoorde als eerste die helft een try, (5 – 35). Bij HRC werd er in de 2de helft flink doorgewisseld en zo kregen alle spelers de gelegenheid in de wei te komen. Björn Dolman wist zijn 2de try van de wedstrijd te scoren (52ste min.) welke niet geconverteerd werd; Kees de Bruin passeerde de try-line (60ste min.) met een conversie van Björn Dolman en Kris Franken nam de laatste try (76ste min.) voor zijn rekening met een conversie van Lorenzo Groos. En zo werd de einduitslag 5 – 54 gerealiseerd.

Even in herinnering: 2 februari vorig jaar verloren we daar met 75 – 20 en op 2 april dat zelfde seizoen delfden we met 17 – 45 het onderspit in Den Haag. Het kan verkeren!!!

Volgende week zaterdag “Dukes” uit.

Foto’s van Gerard Spaans Sports Photography. Op zijn website vind je nog meer mooie platen van deze wedstrijd.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement