De laatste van dit seizoen

  -   HRC 1
Het verslag van de laatste competitiewedstrijd van ons eerste uit tegen DIOK, geschreven door club coryfee en erelid Ton van der Loos

Rugby vrienden,

​Al vroeg in de middag toog ik naar Leiden waar de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen voor HRC 1 tegen DIOK plaatsvond. Altijd spannend deze duels.

​Maar voorafgaand aan deze wedstrijd was er veel vertier daar in Leiden. DIOK bestond 50 jaar en had ter gelegenheid daarvan veel gezellige activiteiten georganiseerd. Zo traden er 2 drumbands op, was er een grote reünie – waar heel goed op gereageerd werd gezien al die aanwezigen – en na de wedstrijd brak er een waar feest los met live-music, bbq enz., enz. Wat zeker meetelde was het schitterende weer; gelukkig maar.

​Dan de wedstrijd, DIOK startte flitsend en in de 5de minuut scoorde zullie in de linkerhoek van het veld, 5-0. Maar de HRC pareerde deze daad met twee werkelijk schitterende tries gescoord door Lorenzo Groos en Duarte van Gijzelen in respectievelijk de 8ste en de 12de minuut: 5-10. Een prachtig staaltje teamwerk waarbij de 3kwart lijn een lust veur het oog was. Het was ineens stil aan de overkant….

​DIOK wist zich weer te hergroeperen en in de 16de minuut vanuit de voorwaartsen een try te scoren die geconverteerd werd 12-10. In de 27ste minuut was het weer prijs voor DIOK. Zij wisten wederom van uit de voorwaartsen te scoren en trapen de conversie raak: 19-10.

​HRC liet zich echter niet uit het veld staan en vocht heroïsch terug. Een pass van een zeker lijkende try van de 2de center op de wing werd door een DIOK speler opzettelijk naar voren geslagen. Behalve dat de betreffende speler geel kreeg, had de scheidsrechter HRC hier – naar mijn bescheiden mening – toch een penalty try moeten toekennen, maar dat gebeurde niet. In de 36ste minuut was het wel raak voor onze boys, een try van Bas Michel 19-15. Tot over maat van ramp wist DIOK in de slot minuut van de 1ste helft toch nog een try te scoren en bracht het daarmee de ruststand op 24-15. Zo’n try op slag van rust, meet 2 man van DIOk (die intentional knock on hierboven, was de tweede en dus ook de tweede gele kaart aan de zijde van DIOK) is slecht voor de moraal!!!

​In de 46ste minuut wist wederom Lorenzo Groos een prachtige 3kwart aanval af te ronden en te converteren 24-22. DIOK zette daar weer een geconverteerde try in de 52ste minuut tegenover en liep uit naar 31-22. Lorenzo op zijn beurt verzilverde een aan HRC toegekende penalty en bracht daarmee de stand op 31-25.

Één geconverteerde try van HRC zou ons de overwinning gebracht hebben, maar vrienden het heeft niet zo mogen zijn. Voor het laatste kwart van deze enerverende wedstrijd hadden onze jongens hun kruit al verschoten. In de 63ste minuut wist DIOK een geconverteerde try te scoren 38-25 en in de allerlaatste minuut nog een. Dat bracht de eindstand op 45-25.

Felicitaties zijn op zijn plaats: DIOK heeft zich door deze overwinning gekwalificeerd voor de finale en speelt zaterdag 28 mei a.s. in het Nationale Stadium Amsterdam om het landskampioenschap tegen Haarlem. Natuurlijk wensen ik beiden teams succes.

Met Ovale groet,
Ton

NB: ook op de website van Haagsetopsport verscheen natuurlijk weer een verslag: daarvoor klik je hier

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement